Extra voedingen naar WCD via spouw en kruipruimte

Pigion

  • #1
In de kamer (50M2) van ons huis hebben we 4 dubbele WCD's, gevoed via de centraaldoos. Daarnaast zijn er 3 extra lichtpunten, ook via deze centraaldoos. De schakelaars voor deze 1 + 3 lichtpunten zitten naast elkaar, samen met 2 WCD'd. Naar de cluster van schakelaars en WCD gaat slechts 1 flexibele buis ingefreesd in de muur. In deze flex. zitten 4 sckakeldraden (zwart) + nul(blauw) + voeding (bruin), geen aarde.
Ik wil nu nieuwe schakelaars en WCD's plaatsen, uiteraard nu met randaarde. Ik kan geen extra aarder in de pijp trekken en ook in de centraaldoos is het erg vol, misschien nu al te vol, 6 blauwe draden in 1 lasdop, geen plaats voor aarde.
Ik wil de problemen oplossen door pijpen te treken naar de achterzijde van de dozen voor de WCD's en de 2 extra lichtpunten. Tevens wil voeding brengen naar de 3 zonneschermen, welke geelectrificeerd zullen worden.
Kan ik dit doen met de bekende creme pijp + draden via de spouw /kruipruimte??
Pigion
 

Pigion

  • #2
Hoewel geen antwoord op mijn vraag, heb ik besloten3 aderig VMVK toe te passen. Direct hiermee in verband komt mijn aanvullende vraag:
- Voor een dimbare HF TL koofverlichtng wil ik nu de vrijgekomen ruimte in de leidingen en centraaldoos benutten door daar de 0 - 10 V stuurstroom in te trekken. Wat voor draad type/dikte en kleuren kan ik daar voor nemen??
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu