Aansluiten VVW op Viesmann Vitodens wb1b-35

Honingimker

  • #1
Beste klussers,

SInds enige tijd heb ik een Viesmann Vitodens WB1B-35 waarop VVW kan worden aangesloten. Viesmann adviseert hier zelf een onderbouwset voor van bijna 800 euro.
Ik zou graag zelf een verdeler aansluiten maar zit met enkele vragen:
-Wat is het verschil tussen de onderbouwset van Viesmann en een conventionele zoals Therminon? (zie fotos, CV heeft enkel 1 aanvoer en 1 retour voor de verwarming)
-Moet ik de aanvoer en retour aansluiten zoals in onderstaand schema? Ik twijfel omdat het lijkt alsof de hete aanvoer door de VVW verdeler stroom ten deze dan pas laat doorstromen als de temperatuur is gezakt. Mij lijkt dit moeilijkomdat de temperatuur in de aanvoer altijd hoog is, zeker dichtbij de CV?
-Is het beter flowmeter en temperatuurmeters als optie bij de vloerverwarmings verdeler te nemen? Is dit nodig bij 4 groepen en enkel als bijverwarming?
Graag jullie advies..
De vloerverwarming is enkel als bijverwarming

De geadviseerde set van Viesmann,samen bijna 1000€ zonder installatie:


Een Theminon VVW vedeler van 400 euro (4 groepen)


Is dit de juiste aansluiting?


Huidige plek van mijn collectoren van de radiatoren.


ALvast heel erg bedankt voor het meedenken!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Gewoon een standaard verdeler plaatsen en aansluiten als een radiator op bestaande verdeler.Pomschakelaar ertussen om onnodig draaien te voorkomen en klaar ben je.
 

Honingimker

  • #3
Beste Headhunter,

bedankt voor je snelle reply. Ik heb nog 2 dergelijke verdelers liggen...bedoel je deze?


DIe aanlsuiten op de collectoren van de radiatoren/hoofdcv en op elke groep een thermostaatkraan zetten? Wat bedoel je met een pompschakelaar?
Ik ben bang dat het systeem uit balans raakt/niet goed kan worden geregelt als ik kies voor thermosstaatkranen op bestaande radiatornetwerk...het systeem hangt in de kelder...is dat van belang op de thermosstaatkranen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nee e hebt een Vloerverwarmings verdeler nodig.
Deze moet hydraulisch neutraal zijn zoals die thermion verdeler.Doordat de verdeler neutraal is heeft hij geen invloed op de stroming in het radiator circuit.

Deze kan je dan aansluiten op 1 van de 3 vrije uitgangen op de aanwezige verdeler in de kelder.

Een pompschakelaar is een toevoeging die met een voeler op de aanvoer meet of er warmwater is en alleen dan de vloerpomp laat lopen.

Een VV verdeler op lager niveau dan de vloerslangen maakt het lastig deze te ontluchten.
 

Honingimker

  • #5
Bedankt Headhunter,

net Therminon geplaatst, hoger ging niet. Het ontluchten zal dus een delicate kwestie worden. Eventueel voordeel is misschien dat ik hier in de kelder kan spetteren zoveel ik wil..
 

Honingimker

  • #6


Nu ristig aan testen met vullen van het systeem. ZIjn daarin nog speciale do's en dont's?

Groeten Victor
 

Honingimker

  • #7
Op welke positie plaats je de sensor van deThermosstaat (Honeywell TRV with head) Dit staat nergens in de beschrijving, het lijkt er op de foto op of deze op de verdeler zelf zit of op de retour....is dat logisch?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu