Kitten en voegen ombouw zwevend toilet

Monkeytailz

  • #1
Voor het eerst een ombouw gemaakt voor een zwevend toilet en deze van de week betegeld.Het is geen meesterwerk geworden maar voor een eerste keer mag ik nog best tevreden zijn.

Nu moet ik gaan voegen. Na wat zoeken en informeren bij de Gamma heb ik een voegrubber meegekregen en EUROCOL tegelvoeg 698 grijs (en als kit sanitair siliconen kit grijs)

Ik heb al diverse tips gelezen. Belangrijk is dat het de juiste dikte heeft (niet te dun of te dik) en dat je de tegels goed schoonhoud of meteen schoonmaakt.

Nu is mijn vraag (1): Ik weet dat ik de tegels moet voegen. Nu geeft Gamma aan dat je ook prima de verbinding met de muur kan voegen (de naad tussen de tegel van de ombouw en de tegel van de muur/vloer). Zelf vraag ik me dat af. Een kit lijkt vanwege de betere afdichting en de "flexibiliteit" beter.

vraag (2): Na deze klus mag ik eindelijk de pot plaatsen (mijn vrouw eindelijk blij) nu moet ik deze ook afkitten. Ik gebruiken een licht grijze voeg (en kit). Moet ik nu de toilet ook met lichtgrijs kitten om het kleuren spectrum een beetje overeenkomstig te houden of moet ik deze gewoon wit of zelfs transparant kitten?

Alvast bedankt voor de adviezen en tips


 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als de het nieuwe inbouwreservoir en de ombouw goed stevig bevestigd is op de bestaande muur, dan kun je de voeg tussen oude en nieuwe tegels gewoon mee invoegen.

Als je twijfelt hierover, dan de voeg afkitten.

Het mooiste is om de pot wit af te kitten, als het tenminste een witte pot is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu