Badkamer ventilatie - condens in afvoer?

SvenHz

  • #1
Moet ik rekening houden met condensvorming in de volgende situatie? Nieuwe badkamer (wc + douche, compact) op zolderetage, geplande afvoer gaat nagenoeg verticaal naar boven/buiten in de (verder ongebruikte en tot op de zolder gesloopte) schoorsteen, totale afstand van ca. 2,5 meter.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Nee hoor, daar hoef je niet bang voor te zijn.
Als je maar zorgt, dat er voldoende circulatie en aanvoer is van droge verse lucht.

Dat kun je doen, door tussen deur en dorpel een opening te houden van 2 cm, of een ventilatie rooster aan te brengen onder in de deur.
 

SvenHz

  • #3
Dank voor je reactie. Nu ik mijn eigen bericht herlees, ben ik denk ik niet helemaal duidelijk geweest. Ik bedoelde: moet ik mij zorgen maken met condensvorming in het afvoerkanaal? Dit i.v.m. de lengte (2,5m), de warme, vochtige lucht die er doorheen zal gaan en het feit dat ik de schoorsteen hergebruik...?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Als er ooit een kolenkachel of allesbrander op heeft gezeten, en er veel roet in het kanaal zit, dan heb je inderdaad kans dat dit door de warme condens weer naar beneden loopt.

Kun je geen buis in het oude kanaal maken, dat zou beter zijn dan.
 

Martijn1970

  • #5
Betekend dat ook dat er geen condens vorming in de ( zinken) afvoer buis ?
Deze loopt van een ventilator in een inpandige badkamer ( met voldoende lucht aanvoer) via een korte horizontale buis, over in een korte verticale buis door het dak naar buiten.
Met andere woorden, miet ik rekening houden met condens vorming in de buis ?
Bedankt, groet Martijn
 

ADDave

  • #6
Wellicht dat je wat condens bij de uittrede van de buis kan krijgen, zeker met koud weer. Dat het weer terug de buis inloopt zou ik me niet zo'n zorgen om maken. Dat verdampt uiteindelijk wel weer.
 
  • Like
Waarderingen: Martijn1970

Martijn1970

  • #7
Top ! Dank je wel!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu