Hoe tl-bakken bevestigen in geisoleerd plafond?

IntGod

  • #1
Dag klussers,

Het plafond van mijn garage is geïsoleerd met, voor zover ik kan zien, een laag piepschuim en daarover een strovezelplaat.

Omdat ik een deel van de garage als werkplaats gebruik wou ik tl-bakken gaan ophangen. Helaas is eenvoudig schroeven niet mogelijk vanwege de enorme laag piepschuim en de strovezelplaat die ook geen draagkracht heeft.

Ik kan niet zien hoe de piepschuimlaag bevestigd is. De strovezelplaat is bevestigd met iets wat lijkt op een schotel. Er zit een schoteltje waarbij het lijkt alsof die in het midden over 3 plaatjes is geschoven en dat die plaatjes vervolgens omgebogen zijn zodat het schoteltje vast zit tegen de strovezelplaat. Waar die 3 plaatjes aan vast zitten weet ik niet.

In het plafond zitten wel vreemde schroeven die de vorige eigenaar erin heeft gedraaid/geslagen. Dat zijn schroeven met een torx-opening aan de onderkant. Als ik er echter een torx-schroevedraaier op gebruik geven ze in geen enkele richting mee. De vorige eigenaar heeft dus wel iets gevonden om houten latten in het plafond te schroeven. Dat zou voor mij al een uitkomst zijn, dan schroef ik 2 houten latten tegen het originele plafond en dan kan ik daar de tl-bakken aan ophangen. Maar ik heb geen idee wat voor schroeven dit zijn en hoe ze bevestigd zijn.

Zou iemand mij wat toelichting kunnen geven?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Zoe je er een foto van kunnen plaatsen?
 

IntGod

  • #3
Dit is een overzichtsfoto. Rechts is de bevestiging van de strovezelplaat. Links is een bevestiging van een schap van de vorige eigenaar. Het schap heeft hij meegenomen, de spijkers/schroeven/??? blijven over.

De schroeven zijn zeker 15 cm lang, indien niet langer.

De overige foto's zijn close-ups.





 

IntGod

  • #4
Het gaat dus, na wat verder zoekwerk, om dit materiaal. Onderin staan de bevestigingen beschreven.
https://heraklith.nl/downloads
De schroef die ik er dus niet uit krijg blijkt een betonslagplug ... Geen idee hoe ik die er uit moet krijgen, blijkbaar ram je dat ding er met een klopboor in en dan zit 'ie letterlijk muurvast.

---

Opgelost. Ik heb een torxsleutel gebruikt en daaraan een hefboom bevestigd in de vorm van een buis van 20 cm die ik nog had liggen. Uiteindelijk is hij toch los gekomen. De plug zit nog in het plafond.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu