2 Fasen aansluiting met perilex stekker

Ketchup

  • #1
Hallo beste forumleden,

We hebben een probleem met het aansluiten van de keramische kookplaat/oven. Ik heb al gezocht op het forum maar kan geen oplossing vinden vandaar dit nieuwe topic.

Het fornhuis is gekocht op marktplaats en vertelde ons erbij dat het aangesloten was op een 2 fasen aansluiting. De installateur heeft voor ons een perilex wcd aangelegd en wij hebben zonder na te denken de stekker erin gestoken (nooit verder in verdiept) Nu worden 2 kookplaten niet warm. Volgens mij ligt dit aan de aansluiting van de perilex stekker maar omdat ik geen risico wil nemen met het verwisselen van draadjes dacht eerst maar even advies op dit forum in te winnen.

Ik hoop dat de toegevoegde foto's duidelijk genoeg zijn.







Alvast hartelijk bedankt voor de hulp.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Die dunne draadjes zonder eindhuls onder een schroef te klemmen is brandgevaarlijk. Als je niet beschikt over adereindhulzen en bijpassende tang, dan kun je het best een nieuw fornuissnoer halen bij de bouwmarkt.

Vervolgens gebruik je het tweede aansluitschema, met het verschil dat je de brug tussen 4 en 5 weglaat en twee afzonderlijke draden van de met N gemerkte aansluitingen van je Perilexdoos op 4 en 5 aansluit.

Dit fornuis vraagt meer vermogen dan waar je kookgroep voor afgezekerd is. Als je alle kookplaten en de oven tegelijk aanzet, dan kan de groepsautomaat eruit vliegen.
 

Ketchup

  • #3
Dankjewel voor de snelle reactie Tom, Even ter versimpeling zoals de stekker nu aangesloten is, en ik weet wel dat het niet mag. Maar als ik aan de oven blauw en Bruin op 1 en 2 aansluit en de twee zwarte op 4 en 5 dan zou hij het moeten doen. Ik weet dat blauw de Nul is maar dit is gewoon even een controle of ik het begrijp en zal dan de zwarte moeten gebruiken ipv de blauwe. Die zal ik dan eerst moeten doormeten zodat ik weet dat ik de goede zwarte heb.

Wat betreft het brandgevaar, Bedankt voor de tip ook daar zou ik nooit aan hebben gedacht omdat we oven zo hebben gekocht. Ik wil dat niet op mijn geweten hebben.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Ja. Het kan wel even voor een test. De twee bovenste contacten van je Perilex-doos moeten verbinding krijgen met 4 en 5 en de twee ondersten met 1 en 2/3.

Als je een nieuw snoer koopt, dan zullen daar trouwens alle aders verschillende kleuren hebben.
 

Ketchup

  • #5
Nogmaals bedankt, ik ga er morgen of overmorgen mee aan de slag en zal hier nog even verslag uitbrengen hoe het is gegaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu