Landys en gyr qaa35

Mireillevandegoor

  • #1
Hallo,

We zijn pas verhuisd en hebben nu een Landis en Gyr thermostaat Qaa35 . Ik kan de thermostaat niet openen om hem te regelen.

De display zit verborgen in het toestel, ik kan de thermostaat daarom niet aanpassen. Ik heb zacht getrokken en gebruik gamaakt van een schroevendraaier maar ik wil het liever niet stuk maken.De relatie met de vorige eigenaar is niet optimaal.

Kan iemand mij helpen?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als de thermostaat stuk is zal die vervangen moeten worden. Door wat, dat hangt er vanaf hoe de verwarming verder geregeld is. Wat voor ketel is er en hoe is warmwater geregeld?
 

Bernhard

  • #3
De Qaa35 is geen thermostaat. Dat is een temperatuurvoeler. De temperatuurvoeler geeft het signaal door aan een regelunit. De regelunit wordt meestal bij de ketel gemonteerd. Op deze regelunit kan dan de dag- en nachttemperatuur worden ingesteld.
mvgr bernhard
 

Mireillevandegoor

  • #4
Ah, dank u!..
Dan zal ik eens bij de ketel gaan kijken om temperaturen en uren in te stellen.
Een laatste vraag op de voeler is er een icoontje van een zon en een maan ik dacht voor nacht temperatuur en dagtemperatuur. Maar als de regeling van temperaturen bij de ketel gebeurt waarom zijn die dan bij de voeler aanwezig en waarom is er op de voeler ook een + en - ik dacht dat die bedoeld waren om de temperatuur te regelen?
 

Bernhard

  • #5
Kan je aangeven:
- het type/modelnr van de ruimteopnemer QAA35.?????
- van de regelaar RV??????
Bij dit systeem wordt de temperatuur van het CV-water gestuurd.
De watertemperatuur wordt verhoogd of verlaagd op basis van de buitentemperatuur.
Op regelunit kan de worden ingesteld:
- de uren voor de dag en nacht
- de verlaging van de watertemp gedurende de nachtverlaging.
De ruimteopnemer kan +/- 3grd versteld worden.
mvgr bernhard
 

Mireillevandegoor

  • #6
Dag Bernhard,

Ik heb ondertussen de thermostaat gevonden maar ik kan niet antwoorden op de vragen over het type voeler en ik weet niet wat RV betekent.

Ik heb wat moeite gehad om alles te begrijpen maar ik heb de uren waarop de verwarming aan moet elke dag van de week kunnen instellen. Nu heb ik toch weer een probleem daarom ben ik hier weer.

Bij de thermostaat staat 'program override' en dus is de verwarming de hele tijd aan terwijl hij op de temeratuurvoeler wel op automatische regeling staat.

Als ik teveel vragen stel laat je maar iets weten maar we hebben vloerverwarming en gewone radiatoren. Er zijn op de thermostaat (RD3030b) dan ook twee programma's is het juist te denken dat er één is voor de vloerverwarming en één voor de radiatoren?

Mireille
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu