Timer koof ventilatie

Beekes

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een huis gekocht waar heel veel aan gebeuren moest. Nu hebben we zo goed als alles voor elkaar maar ben een slechte slaper en hou dus van stilte in de slaap kamer.

Nou is het zo dat de koof tegen de slaap kamer aan zit en ik gek wordt van de koof ventilator. Maar omdat wij geen raam in de badkamer hebben en wij liever geen schimmel in de badkamer willen dacht ik aan een timer die gewoon overdag van uur of 5.30 uur tot in de avond 22.30 uur aan zou moeten kunnen staan en de overige tijd uit.

Nou vraag ik mij af of mensen hier een oplossing voor hebben en/of ervaring mee hebben.

Vr.gr.

Persoonlijke info verwijderd (hoeft niet op dit forum) - mod
 

Bernhard

  • #2
Dat kan met een timer.
Andere oplossingen:
- centrifugaalventilator met een groter schoepenwiel, de ventilator kan dan op laag toeren draaien en toch dezelfde capaciteit leveren en dat met beduidend minder lawaai.
- ventilator verderop plaatsen, door de afstand wordt het geluid meer gedempt.
mvgr bernhard
 

Beekes

  • #3
Excuus. Ben vergeten te vermelden dat deze ventilator zo'n bak is die op zolder in de koof zit en dus niet zomaar te verplaatsen is. Ook zit er een speciale stekker op omdat hij 3 standen heeft
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
De mechanische ventilatie hoort tegen de buitenmuur te hangen. Deze muur is vaak gemaakt van materiaal met een hoog soortelijk gewicht, en geeft minder resonantie door.

Het gehele binnenwerk demonteren en goed schoonblazen met een compressor (buiten! :-) )wil ook wel helpen. Door het aangekoekte vuil en stof gaat eea ook trillen.

Sowieso kun je het huidige exemplaar beter vervangen door een op gelijkstroom, door de energiebesparing heb je deze in no-time terugverdiend.

Kies dan ook meteen een variant met een gewone stekker en RF-bedieningspaneeltjes. Dan heb je automatisch een timerfunctie voor de badkamerversie, en een "bijna uit" stand op het paneel voor in de woonkamer/slaapkamer.
 

Beekes

  • #5
Kijk helemaal goed.. Bedankt voor het antwoord!

Dan de volgende vraag :-). Ik heb nu beneden deschakelaar zoals op de foto afgebeeld en deze ventilator.

(Foto volg in volgende bericht)
 

Beekes

  • #6

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Hetzelfde merk heeft een Rf variant met een perilex stekker welke je dus met de gewone schakelaar kan bedienen en via een rf- paneeltje
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Je hebt het over een koof. Wat bedoel je daarmee?

Waar hangt de ventilator aan? (met name materiaal)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu