Alvast rookgasafvoer aanpassen op HR

John1968

  • #1
Ik hoop nog een paar jaar mijn mijn antieke(31Jr)Vaillant VR Combiketel te kunnen doen maar er komt een dag dat het echt over en uit zal zijn.

Nu dacht ik aan de mogelijkheid om volgend jaar de dakdoorvoer van de VR ketel alvast te laten vervangen door een HR type. Dit zou er dan een worden met 3 aansluitingen, Mech ventilatie, + aan en afvoer HR ketel.
Als het museumstuk er dan plots definitief mee stopt kan ik relatief snel de ketel vervangen.

Echter is de huidige rookgasafvoer 125mm en die van de bekende HR maar 80mm. Ik vermoed dat dit dus niet kan of op zijn minst onverstandig is.

Een tweede optie is om een 2e (HR) dakdoorvoer alvast te plaatsen en dan bij vervanging de oude rookgasafvoer af te stoppen. Daardoor krijg je natuurlijk wel weer een extra gat in het dak evenals een extra pijp.

Hoe denken jullie hierover?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou je dakdoorvoer gewoon vervangen als je ook de ketel vervangt.
HR dakdoorvoer gebruiken voor een open cv ketel kan niet.
 

John1968

  • #3
Dat dacht ik dus al. Bedankt!

Het probleem is echter dat ik onder de dakdoorvoer een extra bergzolder gemaakt heb met uitsparing voor de huidige rookgasafvoer. Als de ketel en pijp dus gelijktijdig vervangen moeten worden moet ik eerst nog in aller haast die bergzolder leegruimen en ontmantelen.

Vandaar dat ik dat alvast in orde wil hebben op het moman supreme. Een paar dagen extra zonder warm water gaan de vier dames hier in huis niet waarderen :)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je kan alvast een nieuwe afvoer ernaast maken. De oude kan je dan later aanpassen voor de mv. of dichtmaken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu