Gipsplaat rechtstreeks op betonnen plafond?

Fred2

  • #1
Mijn vakantiewoning heeft een betonnen plafond met een bewegende scheur. Het definitief repareren van de scheur is blijkbaar niet mogelijk. Kan ik over deze scheur, die op een 40cm evenwijdig aan de muur loopt, rechtstreeks een gipsplaat zetten als camouflage, en zo ja hoe? Ik wil geen houten rachels plaatsen omdat het plafond dan te ver naar beneden komt. Ik besef dat er een oneffenheid in het plafond zal komen thv de scheur, maar dat neem ik op de koop toe. Alles wordt daarna opnieuw gestukadoord. Alvast bedankt voor de reactie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarom "beweegt" de scheur? Wat is de oorzaak?

Plaats eens een foto. Weet je wat voor een betonvloer het is?
 

Fred2

  • #3
Het is een oude Spaanse boerderij, in de winter verdwijnen de scheuren en in de zomer komen ze weer tevoorschijn. Oorzaak van de beweging is waarschijnlijk de ondergrond, alhoewel er een nieuwe betonvloer is aangelegd die tot onder de bestaande buitenmuren door loopt. Mijn idee is om gipsplaat overheen te zetten, zonder rachelwerk, want het is al zo´n laag plafond.
Kan ik de plaat zo tegen het plafond schroeven en daarna stucen? Boven dit plafond is een holle ruimte ( niet toegankelijk) met daarboven de dakpannen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Geen idee hoe ze in Spanje bouwen. Ik zou nooit bij zoveel beweging er platen rechtstreeks op vastmaken, want die gaan meebewegen. Met een rachelwerk is er een kans dat de scheur niet terugkomt.

Ik heb wel eens verf gezien die scheuroverbruggend is. Misschien is dat een optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu