Lamp achter bewegingssensor en schakelaar nog eens schakelen

Mvneerbos

  • #1
Ik zit met de volgende situatie;
Aan mijn schuur zit een carport vast, onder deze carport hangen twee lampen die aangesloten zijn op een bewegingssensor. De lampen kunnen ook continue aangezet worden d.m.v. een schakelaar in de schuur. Dit alles is aangesloten door de vorige bewoner en tot zover is alles goed.

Maar nu wil ik een zolder gaan maken in mijn carport, en dan onder het nieuwe plafond verlichting hangen die ik aan en uit kan schakelen. De snelste manier is om de kabel te gebruiken van de al bestaande lampen, ware het niet dat deze altijd aanspringen bij beweging, maar dat wil ik niet. Enkel wanneer ik aan het klussen ben wil ik de lampen gebruiken.

Zelf dacht ik een schakelaar tussen de bestaande kabel en de nieuwe lamp(en) te plaatsen. Maar hoe sluit ik dit dan aan, is het zo simpel als gewoon de schakeldraad aan te sluiten, of komt er meer bij kijken?
 

Mvneerbos

  • #2
 

Ronaldjes

  • #3
Als ik het goed begrepen hebt wil je het maken als hieronder. Als je het zo maakt werkt het, maar dan zul je altijd twee schakelaars om moeten zetten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou even een nieuwe kabel trekken.
 

Mvneerbos

  • #5
Ga vanavond even kijken hoeveel werk het is om een nieuwe kabel erheen te leggen en een schakelaar bij te plaatsen.

Anders ga ik voor de eerste optie, op zich vind ik 2 schakelaars niet zo'n ramp.
Bedankt voor jullie hulp! :D
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Nog even teruglezend zie ik dat je in de ruimte wilt gaan klussen. Meestal betekent dit dat een stopcontact in de buurt ook wel handig is :idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu