Trapwand vernieuwen

Neskevdb

  • #1
Hallo

Ik heb een vraag betreffende het vernieuwen van een trapwand. Wij hebben 4 maand geleden een huisje gekocht dat gedeeltelijk gerenoveerd werd. De vorige eigenaar heeft langs de trap een houten wand geïnstalleerd (sierwand)...Lijkt op allemaal aparte latjes met diepte.
Nu, mijn probleem is dat het punt 1. niet mooi is afgewerkt, punt 2. het een enorme spinnentrekker is door alle spleetjes en het is niet echt 'schildervriendelijk'.
Het volledig afbreken zie ik niet zitten. Ik was aan het denken hier gewoon multiplexplaat of MDF tegen te zetten zodat er 1 gladde wand ontstaat.

Is dit mogelijk en welk materiaal gebruik ik het beste.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Doe even een foto.

Als de wand stevig is, kan je er ook meteen gipsplaat overheen zetten. Dat is makkelijker naadloos af te werken dan een houten plaat. Of is er een speciale reden dat je hout wilt gebruiken?
 

Neskevdb

  • #3
Is inderdaad mss een mogelijkheid, maar, het probleem is dat de houten wand ongeveer 1 meter hoog is vertrekkende van de grond. Boven de houten wand is de gang bezet met vliesbehang.
Aangezien het huidige houtwerk niet echt mooi is afgewerkt, wou ik er een nieuwe houten wand voorzetten. Een vlakke in plaats van een geribbelde.

Gebruik ik dan best triples of mdf?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik snap niet waarom je dan hout wil :?: Gaat het hier soms over een lambrisering? Een foto zou handig zijn.

Maar MDF of triplex kan ook hoor. Kan er meteen tegenaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu