Vloerverwarming badkamer voorbereiden

Relikwie

  • #1
Hoi, voor een nieuw aangekocht huis is het nodig om eerst de eerste verdieping te verbouwen en hier na de verhuizing te bivakkeren, zodat later (na omgevingsvergunning de verbouwing te beginnen).
Nu wil ik in de woonkamer vloerverwarming aanleggen en meteen de badkamer meenemen, alleen komt de vloerverwarming woonkamer later.

Dus mijn vraag:
is het verstandig/mogelijk om alvast de vloerverwarming badkamer aan te leggen en de leidingen op de eindbestemming beneden loos te laten hangen, zodat deze later kunnen worden aangesloten op een eigen groep?

Ik dacht ook om de vloerverwarming badkamer electrisch te maken en de woonkamer op de CV; wat zou je adviseren.

groet..
 

Bernhard

  • #2
Om een vloer op te warmen met het CV-water zal een paar uur duren. Voordat de vloer warm in de badkamer warm is zal de ketel al uitgeschakeld zijn. Je idee om de vloer in de badkamer elektrisch te verwarmen is veel beter. mvgr bernhard
 

Winnieandbuzz

  • #3
Ben het niet geheel eens met de voorgaande reactie. Met CV zal inderdaad langer duren maar zeker geen uren. Onze badkamervloer is binnen 20 min. warm en is een eenvoudig uitgevoerde bijverwarming gekoppeld aan de vloer bijverwarming beneden. Denk dat CV ook economisch aantrekkelijker is dan de electrische variant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu