Oplossing gezocht voor douchevloer

Wika13

  • #1
Bij de nieuwbouw van ons huis ben ik zo dom geweest om de opdracht te geven om de vloer van de badkamer niet af te laten lopen richting het doucheputje. Dit, omdat mijn vrouw een douchebak wilde en ik dacht dat het dan handiger was om de vloer recht te hebben. Wist ik veel dat je douchebakken kon stellen.. :(

Affijn, nu na 8 jaar willen we toch wel eens een keer gebruik gaan maken van een douche.

Nu zoek ik zo'n dunne douchebak van 5cm hoog, die 90x110cm is. Maar wat ik heel graag wil, is dat het afvoer putje op een hartafstand van 25cm uit 1 hoek ligt.

Dan kan het recht over het douchputje vallen wat al in badkamervloer zit. Zijn er merken bekend die aan deze voorwaarden voldoen?

Een andere oplossing zou zijn de huidige vloer over het oppervlakte van 90x110cm de tegels uithakken en dan opnieuw dit leggen op afschot. Dan maken we geen gebruik van een douchebak. Maar hoeveel werk dat is en wat dat gaat kosten als ik dit zou laten doen is mij ook onbekend.

Welke oplossing zou het financieel gezien beste zijn?

Ik ben zelf op veel fronten best technisch, maar op bouwtechnisch vlak helaas wat minder. :-|
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De tegels eruit en nieuwe tegels er in lijkt mij de beste methode, met een douchebak zal het lastig worden alles goed waterdicht te krijgen.
De nieuwe tegels kunnen op afschot gelegd worden met een dikbed tegellijm, daar kunt u ongeveer 2,5 cm verschil mee opvangen.
De ruimte tussen wandtegels en de nieuwe tegels goed af kitten met een goede kwaliteit kit, 3mm ruimte is minimaal nodig hiervoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu