Waterdruk / temperatuur warmwater wastafel laag

DenTheo

  • #1
Hallo,

recentelijk heb ik mijn badkamer gerenoveerd en na het aansluiten van de wastafel kom ik er achter dat er uit de warme kraan (mengkraan) maar een pisstraaltje water uit komt dat ook nog eens lauw is.

De andere warmwaterpunten die aangesloten zijn op de boiler werken prima en hier komt het water echt heet uit ... heet genoeg om je zelf lelijk aan te verbranden zelfs.

Mijn eerste idee (en angst) was dat het aan de leiding naar de wastafel ligt, maar gezien dat de temperatuur ook zo laag is moet het bijna wel iets anders zijn.

De afstand van de douche naar de wastafel is 3 a 4 meter dus de kans dat het water hiertussen van gloeiend heet naar lauw gaat lijkt me ook onwaarschijnlijk.

Mijn vermoeden is de kraan maar voordat ik alles weer om ga gooien hoor ik graag jullie mening.

thanks zovast
 

Winnieandbuzz

  • #2
Koppeling slang gecontroleerd op knikken en samenknijping? Ergens een tapkraantje ertussen die niet geheel openstaat? Vuil in de leiding of koppelingsslang?
 

DenTheo

  • #3
Er zit geen kraantje tussen, de leidingen zijn gecontrolleerd voordat ze in de muur vastgezet zijn met cement.

De kant op vuil erin acht ik klein... morgen even de aansluiting van de kraan uit de muurplaat halen en er een stopkraantje op zetten om te kijken of het tot daar gewoon werkt.
 

Winnieandbuzz

  • #4
Succes, laat even weten wat de uitkomst is.
 

DenTheo

  • #5
Ik heb het gevonden, het slangetje dat naar de kraan ging heeft kennelijk ergens klem gezeten en was dus beschadigd, deze vervangen en alles werkt nu.

Ik was even bang dat ik de muur weer open kon breken... pfffeeww ;)

Thanks voor de tips
 

Winnieandbuzz

  • #6
Mooi zo :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu