U profiel bevestigen op tegelvloer

Marco_S

  • #1
Ik zie mezelf als een gemiddelde klusser en daar ik graag zaken uitprobeer kom ik nu aan bij het zelf plaatsen van een Ytong muurtje tussen een deurkozijn.

Nu weet ik dat je gebruik moet maken van een plastic U-profiel nadat je de deurpost in z'n geheel hebt weggehaald. Maar ik heb er nu een bestaande tegelvloer liggen en de vraag is of ik het profiel ook kan verlijmen ipv boren door de tegelvloer en werken met betonpluggen etc. Eventjes verlijmen is natuurlijk een stuk simpeler. Of is dit niet gangbaar of aan te raden?

De muur wil ik aan de zijkant vastmaken met ankers en daarna de kieren aan de zijkant (tussen de zijmuren) en aan de bovenkant (plafond) opvullen met PUR-schuim. Maar hoe werk ik het daarna af wetende dat de muur daarna gestukt word??

Alvast bedankt voor alle info & tips.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De tegels ontvetten en het profiel met polymeerkit lijmen.
 

Marco_S

  • #3
Hallo Jan,

Bedankt. Had al zoiets gelezen maar wilde het even zeker weten. En na het PUR aanbrengen had ik gelezen dat je zgn. "nadenband" moet aanbrengen? En dan daarna bewerken met de blokkenlijm en voorstrijkmiddel? Dus:

1) opvullen met PUR schuim
2) Nadenband aanbrengen (iemand nog tips voor het aanbrengen hiervan)??
3) Blokkenlijm gebruiken voor egaliseren muur
4) Voorstrijkmiddel gebruiken
5) Stucwerk

Alvast bedankt iedereen.
 

Marco_S

  • #4
Kan iemand aub een reactie achter laten op de vraag over de volgorde van afwerken van een Ytong muurtje?

Ook vroeg ik mij af of je de open ruimte voor de spouwlat kunt opvullen met pur en nadenband voordat je gaat stucen? Of is dat wat te eenvoudig gedacht?

Nogmaals bedankt.

Gr,

Marco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu