Geluidsisolatie binnenwand

Klusbarry

  • #1
Ik moet een binnenwand isoleren met een goede geluidsisolatie. Welke is hiervoor het beste geschikt als de warmte isolerende functie geen rol meer speelt? ik had al wat tips gekregen van geperst schuimrubber (die gekleurde bonte kermis) tot eierhortjes. Wie heeft hier ervaring mee? Het is een binnenwand van hout tussen twee slaapkamers in.

Het plafond dient dan ook meteen mee geïsoleerd te worden alleen daar zitten ook inbouwspots in verwerkt dus wellicht rekening houdende met de warmte die van de halogeen spotjes af komt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Steenwol, indien de wand ook voor contactgeluid geïsoleerd moet worden, dubbele stijlen versprongen plaatsen.
 

Bernhard

  • #3
Met materiaal met een hoog gewicht, bv dubbele gipsplaten, wordt een hoge geluidsreductie verkregen. Doe je ook nog steenwol of glaswol in de wand kan je nog een paar Db extra dempen. Met de gipsplaten kan je ca 30Db dempen en met de glaswol nog eens 5DB. deze waarden zijn bedoeld als indicatie. Het plafond, de vloer en de aansluitingen van de zijwanden moeten ook geïsoleerd worden. Bij een lek in een van de constructies kan de totale geluidsreductie nihil zijn. mvgr bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu