Hoe raam geluidsdichter maken?

Lutz

  • #1
Voor school moet ik theoretisch op papier een leslokaal in een afmixruimte omtoveren. Er is een groote raampartij aanwezig 4,98m breedt en 2,20m hoog van dubbele beglazing, die niet open kan. (Er zijn ook twee ventilatieroosters aanwezig ter luchtbehandeling). Indien nu een auto voor de raam langskomt, dan kan ik dat binnenin horen. Gezien dat daglicht niet tot de vereisten gehoort vraag ik mij af of men, theoretisch, binnen voor het raam een muur van celbeton kan optrekken en dan nog aan de binnenkant met glaswol isoleren. Op de ander kant heb ik geen idee of dan aan de binnenkant van het raam condens zou kunnen optreden en op ten duur schimmel.

Het gaat in mijn geval om een opleiding als geluidstechnicus en ik moet oplossingen bedenken en berekenen hoe groot de geluidsisolatie kan worden. Mijn specialisatie is opnemen en afmixen van muziek, en niet om zelf iets te bouwen.

Het alternatief voor een muur is een extra raampartij aan de binnenkant, die dan ook nog eens onder 12 graden schuin naar binnen gekantelt gemonteerd moet worden. Ik heb nog geen idee hoe men dan vochtigheid kan voorkomen.

Ik weet niet of ik dit hier in het juiste subfora heb geplaatst en verexcuseer mij alvast mocht het niet het geval zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u de forumregels gelezen had was u duidelijk geworden dat we op het forum niet meewerken aan oplossingen voor studenten.
Succes gewenst maar hier gaat een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu