Nieuwe zekeringkast plaatsen

Rvmontfort

  • #1
Sinds mei vorig jaar heb ik samen met mijn vriendin een huis gekocht met 1955 als bouwjaar.
de zekeringkast welke hierin zit is ook nog van dat jaar.
het gedeelte waar het verbruik op wordt afgelezen is wel vernieuwd door de vorige eigenaar en de hoofdzekering is ook een nieuwe.

nu wou ik de zekeringkast vervangen en in plaats van 1 hoofdzekering 3 hoofdzekeringen laten plaatsen.

mag ik zelf een zekeringkast vervangen?
ik heb op verschillende sites complete zekeringkasten zien staan waarbij alleen de ingaande stroomkabels en alle losse groepen aangesloten moeten worden.
dit lijkt mij dus geen probleem.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Alles NA de meter is je eigen verantwoording.
We leven in een vrij land dus Ja, als je dit ziet zitten, mag dat.
Denk wel heel erg goed om de veiligheid van jezelf, je huisgenoten en je buren. Vanaf het scherm ziet niemand hoeveel kennis en ervaring je hebt.
 

Klus_Niels

  • #3
Het is inderdaad simpel om een kast te bestellen en tegen de muur te schroeven. Maar let wel op de voeding naar de kast kan je niet uitschakelen. Deze zit immers achter een kast met zegel.

Pas zeer goed op met wat je doet als je een kast onder spanning gaat wisselen. 1 foutje en je hebt een hoop ellende!! Persoonlijk zou ik een installateur dit laten doen.

Je kan dit alleen zelf inschatten. Maar werken onder spanning is niet voor een leek. En zelfs een ervaren installateur of elektricien zal zich hier niet snel aan wagen. Werken onder spanning mag je alleen doen als het echt echt niet anders kan.
 

Klus_Niels

  • #4
Maar je wilt als ik het goed lees ook van een 1 fase aansluiting naar een 3 fase aansluiting?
Als dat zo is kan je dat moment dat ze langskomen om alles te vervangen gebruiken om "spanningsloos" je kast te wisselen. Alles goed voorbereiden is dan een pre
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu