Waterleiding trapkastvloer

MJvZ1981

  • #1
Geachte,

Mijn trapkast zit vol met ongebruikte ruimte en dus wil ik deze gaan betimmeren. Echter loopt hier ook een waterleiding (incl. kraan) door, daardoor is het soms wat vochtig. Ik weet niet uit wat voor legering de buizen bestaan, maar wil graag een laagje cement/beton hierover storten, omdat deze horizontaal uit de vloer komt lopen (de vloer is namelijk een beetje hol). Kan dit?

Ik las ergens dat beide materialen (cement en beton) een waterleiding opvreten in loop van tijd en dus twijfel ik nog. Weet iemand of ik hier gewoon cement/beton in kan storten, dan kan ik de rest eenvoudig afwerken achter een schotje.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou er geen beton over storten, maar gewoon de leiding voorzien van leidingisolatie. Kun je kant-en-klaar kopen bij elke bouwmarkt.

Dan treedt er geen of nauwelijks meer condens op en blijft de leiding droog.

Wil je er tóch cement overheen storten dan kun je de leidingen intapen met klustape (1 laag of hoogstens 2 is voldoende). Dat volstaat normaal gesproken om ze te beschermen tegen de zuren uit het cement. :wink:
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Waarom willen mensen altijd alles wegwerken?
Bedenk ook eens dat er een reparatie nodig kan zijn en er dus in zo'n geval gehakt moet gaan worden met alle gevolgen van dien.
 

MJvZ1981

  • #4
Goeie tip Kees, dank je wel... kan alleen niet helemaal om de leiding heen omdat hij dus half in de vloer ligt. Dan buigt ie na een halve meter recht omhoog, waar het kraantje zit. Zie foto:



@ Neesje... waarom wil ik dat wegwerken? Wat dacht je van het feit dat er iets tegenaan kan knallen? Die leiding ligt nu op de vloer (waar hij dus ook uitkomt). Dan gaat die leiding volgens mij toch wel iets eerder kapot.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Maak er gewoon een houten vlonder in van hard hout kan je er altijd bij voor evt reparaties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu