Gira RDS radio

Blueone

  • #1
In mijn badkamer wil ik een gira rds radio gaan plaatsen. Ik wil de radio in één inbouwdoos zetten en het speakertje in een andere inbouwdoos een meter verderop (volgens gira kan het maximaal 20 meter zijn.. Nu loopt er door deze zelfde buis echter ook een 3 kabels voor een lichtpunt. Mag ik daar toch de speakerkabel van het speakertje bij doen? Het worden dan niet meer dan 5 aders. Normaal gesproken zou ik zeggen vqn niet bij de elektra mag. Maar als de radio langs elkaar wordt ingebouwd zit de speakerkabel ook gewoon langs de elektra.
https://partner.gira.com/nl_NL/gebaeudetechnik/systeme/audiosysteme/unterputz-radio.html
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als je ze naast elkaar inbouwt loopt de speaker kabel helemaal niet lang de 230v leiding, ze zitten alleen in dezelfde doos.

De speakerkabel mag niet met de 230v meelopen, moet een eigen buisje hebben.
 

Blueone

  • #3
Oke, dat extra buisje heb ik dus helaas niet. Bestaan er niet speciale kabels of iets dergelijks die er wel bij mogen, misschien een simpel twee aderig snoertje met buitenmantel?

Maar hoe zit het overigens dan in de inbouwdoos van de radio, daar komt een bruine en zwarte draad naast de speakeruitgang in dezelfde doos. Waarom mag dat wel?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Omdat de scheiding daar meer dan 6mm is, de isolatie daar gecontroleerd kan worden en bij beschadigen van de buis de 230 niet op het zwakstroom circuit kan komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu