Schoorsteen weghalen zonder structurele problemen

Janhemi

  • #1
Hoi allemaal

Ik ben bezig met de verbouwing van mijn nieuwe oude huisje. Ik wil nu echter een schoorsteen weghalen en ik vraag me af of dit kan zonder dat dit structurele problemen met zich meebrengt.

Even een situatieschetsje:
De schouw start op de eerste verdieping en loopt door tot op de 2de verdieping. Op het gelijkvloers is er geen schouw.
Bij het wegslaan van de hoeken heb ik gezien dat er twee stenen naast mekaar staan aan de linkerkant. rechts is er maar 1 steen? Iemand enig idee waarom er links 2 staan?
De vloeren en plafonds zijn massieve platen gewapend beton die van zijmuur tot zijmuur lopen. De binnenmuren staan telkens op de vloerplaten en lopen er niet door.
Hetzelfde met de schouw: die schouwwand staat tegen de zijmuur en is eigenlijk tussen vloer en plafond geplaatst. ze hebben als het ware eerst de vloer gegoten, daarna de muren en schouw er op gezet, dan de vloer van het 2de verdiep gegoten en daarboven weer muren en schouw.
Hierbij nog enkele foto's. Jullie raad & advies zijn van harte welkom!






 

Wesley015

  • #2
De schoorsteen dient wel opgevangen te worden!! Word de schoorsteen ook op de bovenverdieping weg gehaald? En heb je een plat dak? Of heb je een zolder die tevens begaanbaar is? Je zou ergens dikke binten moeten plaatsen waar de schoorsteen op kan rusten.
 

Janhemi

  • #3
Op het verdiep er boven was ik aan het twijfelen om de schoorsteen te verwijderen. Ik heb bij het uitbreken van de hoek gezien dat het tussenschot wél doorloopt dus ben ik eigelijk verplicht om boven ook weg te breken.
Als ik eerst de schouw boven verwijder en daarna pas op de 1ste verdieping, is stutten dan nog nodig?
 

Wesley015

  • #4
Ik zou het wel aanraden, ookal ben ik geen constructeur, eerst even op de zolder/dak een versteviging aanbrengen en dan de rest weg breken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Laat iemand die verstand van bouwen heeft er naar kijken, advies op afstand blijft gokken omdat de situatie via foto's en tekst niet verantwoord te beoordelen is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu