Keukengeiser Bosch slaat af

Jet4

  • #1
Na veel gedoe met mijn oude geiser (die lekte koolstofmonoxide) ben ik voorzien van een gloednieuwe Bosch keukengeiser (een open model). Echter slaat deze nu constant af NA langer gebruik. Dus na 10 minuutjes douchen, of een goede afwassessie draai ik de kraan dicht en poef; waakvlam uit.

Ik heb de installateur gebeld, die is komen kijken, maar toen sloeg de waakvlam niet af. Hij heeft de druk gemeten en die was normaal. Hij zei dat het te maken heeft met de zuurstof in de ruimte, maar het is zomer en mijn keukenraam staat steeds wijd open. Al mijn ramen eigenlijk.

Iemand een idee waardoor dit kan komen?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Nieuw en de installateur weet niet wat er aan de hand is
2 mogelijkheden
1- Je laat hem terug komen tot dat het opgelost is
2- hij laat de fabriek er bij komen.
Garantie..
Heb je een rookgas afvoer er asn?
 

Jet4

  • #3
De geiser heeft geen rookgasafvoer naar buiten toe, wel is er veel ventilatie in de keuken. Het gekke is dat de geiser nog nooit is afgeslagen gedurende het gebruik, altijd op het moment dat het warme water wordt uitgedraaid. Daarom lijkt het mij sterk dat het met de rookgasbeveiliging te maken heeft.

Dat wordt dus terug laten komen ben ik bang...
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
TTB controleren
 

Xr8

  • #5
Als hij zegt dat het met de zuurstof in de ruimte te maken heeft dan is er dus sprake van een zuurstof te kort, en dus een gevaarlijke situatie. Vreemd dat je het dan zo laat.

Als je raam open staat is het onwaarschijnlijk dat er zuurstof tekort is. De geiser kan eigenlijk alleen maar op de ttb de waakvlam uitschakelen, mogelijk is de ttb niet goed. Laat de installateur terug komen en het oplossen. Anders schakelt hij de fabrikant in.

Succes.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Of waterslag lucht in de leiding maximaal schakelt
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
In een open toestel zal geen TTB aanwezig zijn.
De verbrandingsgassen stromen altijd de ruimte in.

Meten van het thermokoppel signaal tijdens bedrijf en tijdens stop zal aan kunnen geven of het signaal weg is waardoor de geiser stopt.

Soms wordt door de warmte een luchtstroom op gang gebracht waardoor de waakvlam uitgezogen wordt bij het doven van de hoofdvlam.

Het zijn zeker wel lastige problemen, maar overal is een oplossing voor.

Vr Gr en succes ermee
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8
Laten wij eens bij het begin starten

Type toestel aub
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu