Gipsblokken 8cm

Robbie's

  • #1
Zijn er nog 8cm gipsblokken te koop? Ik wil mijn bestaande gipsmuur uitbreiden en dacht dat er 1 standaard was. Gelukkig de gipsmuur vantevoren nagemeten en tot mijn grote verbazing zijn het geen 7cm maar 8cm gipsblokken. En die kan ik werkelijk nergens meer vinden. :(
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Zit er geen stucwerk op de blokken.
8 cm is niet te verkrijgen volgens mij.
 

Robbie's

  • #3
Hi Peter,

Nee absoluut geen stucwerk. Als het behang er af is zie ik de gipsblokken zitten. Het is overal in het huis precies 7.9cm. Heel vreemd en erg lastig omdat ik kan kiezen uit 7 of 10 cm blokken. Gelukkig heb ik nog geen gipsblokken gekocht. Een halve cm stucen aan beide kanten is een optie maar die blokken moeten toch ergens te krijgen zijn? Een andere optie is om 8cm gasbeton (cellenbeton)blokken te kopen en deze aan te sluiten aan de bestaande gipsmuur. Maar dat wordt volgens de berichten die ik lees op dit forum niet geadviseerd.

Mvg,
Rob
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een bekende fabrikant kan ook blokken van 8 cm leveren, informeer eens bij de bouwmaterialenzaak.
 

Robbie's

  • #5
Jan,

Bedankt. Ik ga het nog een keer navragen. Ik had reeds twee van de grootste doe het zelf zaken om advies gevraagd maar het is waarschijnlijk maar net wie je treft in zo'n zaak.

Mvg,Rob
 

Robbie's

  • #6
Ik vrees dat ik het op moet geven. Geen 8CM gipsblokken kunnen vinden. Heb geinformeerd bij alle bekende doehetzelf zaken (G, P, K en H). Morgen nog 1 keer bij andere vestigingen proberen maar vrees dat het niet gaat lukken. :-(.

Vreemd dat er 8cm gipsblokken zijn gebruikt en dat die nergens te krijgen zijn. Misschien heeft de bouwer van ons huis de gipsblokken 20 jaar geleden in het buitenland gekocht :-)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Wat Jan bedoeld is informeren bij een professionele bouwmaterialen handel, en niet bij een doe het zelf zaak.
Bij de meeste bouwmaterialen handel, kun je ook gewoon als particulier spullen kopen.
 

Robbie's

  • #8
Hi Peter,

Ok, duidelijk. Ik ga eens kijken of ik wat in de buurt van Rotterdam kan vinden.

bedankt.

Mvg,
Rob
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Je kan natuurlijk ook 7cm blokken gebruiken en daar een stuclaagje op van 0.9cm :idea:
 

Robbie's

  • #10
Helaas kom ik via de bouwmaterialen zaken niet veel verder. Nergens 8cm gipsblokken te leveren. Ik leg mij er maar bij neer dat het 7cm blokken moeten worden met stucwerk om er 8cm van te maken.

Mvg,
Rob
 

Robbie's

  • #11
Misschien toch nog wat gevonden. Een bedrijf in België levert ook 8cm blokken. Ik heb er niet zo veel nodig en dus ga ik ze maar bij onze zuider buren ophalen.

Mvg,
Rob
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu