Barsten in glazuur tegels

Pietie

  • #1
Hallo,

Onlangs zijn bij ons door een zzp'er de tegels in de nieuwe badkamer geplaatst. Nu hebben we een aantal dagen later ontdekt dat 1 van de tegels een barst vertoonde. De tegelzetter heeft deze netjes vervangen. Nu hebben we helaas na het verwijderen van de cementsluier nog 2 barsten in het glazuur ontdekt.
Volgens de tegelzetter kan dit niet aan hem liggen, want dan zou hij het gezien hebben. Hij wil dan ook geen garantie geven. Het moet volgens hem aan het glazuur van de tegels liggen. Is dit mogelijk? Of is dit wel degelijk een garantie gevalletje?

Ook zijn een aantal snijranden van de tegels behoorlijk onregelmatig. De tegelzetter claimt dat dit normaal is. Ik hoor graag jullie mening!
Foto's zijn bijgevoegd :)

Alvast bedankt!


 

Poster

  • #2
Het lijkt mij dat u dit met u tegelzetter moet uitmaken/rechtzetten
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Wat zegt de winkel over de gebarsten glazuur?

Wij beoordelen geen uitbesteed werk. Daar zijn consumentenfora voor.
 

Densch

  • #4
Pietie schreef:
Het moet volgens hem aan het glazuur van de tegels liggen. Is dit mogelijk? Of is dit wel degelijk een garantie gevalletje?

Ook zijn een aantal snijranden van de tegels behoorlijk onregelmatig. De tegelzetter claimt dat dit normaal is. Ik hoor graag jullie mening!
Je kunt de leverancier benaderen of dat hij de barstjes kan beoordelen. Andersom als het aan de leverancier had gelegen en de tegels met een barst in de verpakking zaten dan had de tegelzetter het misschien inderdaad moeten zien en de tegels aan de kant moeten leggen. Tegels uit de verpakking zijn ook bij lange na niet allemaal 100% schoon, dus dan kan er ook zo af en toe wel een tegel er tussen door glippen.

Betreft de snijranden, het is misschien niet mooi, maar de tegel is een keramisch product en zeer hard. Dan kunnen er inderdaad bij het snijden of anders bij het breken van de tegel splintertjes eruit breken.
Maar tot hoever het acceptabel is en wat de normen daarvan zijn, ik weet het niet.
Loop anders eens een showroom in. Of je kunt vereniging van eigen huis vragen om te komen kijken.
Daar zitten dan wel weer kosten aan. Dus dan zou ik ervoor te kiezen om dit samen met de tegelzetter op te lossen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu