Cv aanleggen erkende installateur?

Gumpy

  • #1
Beste allemaal,

Wij hebben sinds kort een recreatie woning aangeschaft. De woning bestaat uit hout wat eventuele veranderingen een stuk gemakkelijker gaat maken. Op dit moment word er gewerkt met gasflessen en zitten we erover na te denken wat de mogelijkheden zijn voor een vaste gas aansluiting waardoor we ook de mogelijkheden van centraleverwarming kunnen benutten.

Om een gasaansluiting bij het huisje te hebben zitten we bij voorbaat al met een kostenpost van 1200 euro. Daar moet dan dus nog een cv ketel bij komen. Hiervoor hou ik rekening met een bedrag van 1000 euro. Nu is mijn eerste vraag of een cv ketel altijd door een erkend bedrijf aangesloten moet worden of dat ik dit ook zelf zou mogen doen?(tenzij dit uiteraard veel te moeilijk is) De radiatoren ga ik in ieder geval wel zelf aanleggen, omdat dit toch gewoon aardig in de kosten scheelt. Het gaat hier om 2 a 3 radiatoren. Natuurlijk komen hier nog leidingen bij aan te pas.

Nu vroeg ik me af of ik nog dingen over het hoofd zie?

Alvast bedankt voor de genomen moeite.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Houd ook rekening met de rookgasafvoer. De mogelijkheden ter plaatste verschillen en maken soms veel groot verschil in moeilijkheid en kosten.
Ketelfabrikanten vinden dat hun spullen door erkende installateurs geïnstalleerd moeten worden.
Wat je zelf kunt en wilt, weet je zelf het beste. Als er problemen zijn, is garantie en verantwoordelijkheid bij schade misschien een reden het gas-deel door een installateur te laten doen.
Als je een deel zelf doet, eisen installateurs vaak wel dat zij de spullen leveren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu