Bauknecht wasmachine WAK1470 storing F06

Zandbuus

  • #1
Goedenavond,
Sinds gister geeft onze wasmachine storing F06 aan.
Er wordt na het kiezen en starten van een programma, water gepompt (duurt langer dan normaal), dan is het even stil en geeft hij de storing aan in het display.
De was zit er nu ruim een dag in en de deur gaat niet meer open. En hier dus mijn vraag. Hoe krijg ik de deur open? Weet iemand dat? Machine uitgezet (met stekker) en weer stekker erin, zonder programma te kiezen helpt niet, programma kiezen helpt niet...?!

Verder ben ik te weten gekomen dat het om een technische storing gaat, waarbij mogelijk de koolborstels vervangen moeten worden met als advies dat de motor gedemonteerd moet worden. Als dat niet helpt zal wellicht de motor defect zijn of er is geen contact meer met de tachospoel?! (ik ben een vrouw, totaal geen sjoege hiervan...).

Maar voor nu wil ik graag mijn was terug... :oops:
Ik hoop dat iemand mij aan een antwoord kan helpen.

Mvg. Zandbuus
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Koolborstels zijn op deze vervangen.om wasgoed eruit te halen mzorgen dat het water eruit is door op pompen te zetten anders via filter als het waterniveau laag zat wordt de deur ontgrendeld.
 

Zandbuus

  • #3
Gelukt. De deur is opengegaan nadat het water eruit is gekomen. Dank voor de tip. Nu nog het achterhalen van het oplossen van de storing. Weet iemand deze? Storing F06 geeft de machine aan. Zou dat voor deze machine kunnen zijn dat de koolbirstels vernieuwd moeten worden? Dat lees ik ook ergens, maar dan bij een ander type.
Hooo dat iemand me kan helpen aan deze info.
Groetjes Zandbuus
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Inderdaad koolborostels controleren(beide)indien korter dan 1 cm vervangen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu