Ontspannings leiding aanbrengen?

Sxnder

Specialist Elektra
  • #1
Ivm een zolderverbouwing heb ik, tbv een wastafel, een riooltje doorgetrokken vanuit ondergelegen badkamer. Voorheen zat er een voorbereiding voor deze leiding in de zoldervloer, waar ik een beluchter op had gezet. Een ontspanningsleiding is verder niet aanwezig. Nu kan ik redelijk eenvoudig, vanuit de toekomstige wastafel op zolder een buis, door een gat in het bovenliggende dakbeschot, simpelweg onder de dakpannen laten uitmonden. Mijn klusjesman, die in een identieke woning woont en overigens deze klus niet uitvoerd, vond het een onzinnig idee omdat in geen van de woningen in onze straat een ontstanningsleiding is aangebracht.

Vraag: Is het toch zinnig deze leiding aan te brengen en krijg ik geen probleem met stank als ik die leiding simpelweg onder de dakpannen laat uitmonden? In de buurt zit wel een oude rookgasafvoer welke ik als ventilatie punt wil gaan gebruiken.

Bvd voor antwoorden en eventueel andere tips.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je op een hoofd riool zit aangesloten zal je wel een ontspanning nodig hebben.

of je ontspanning loopt via hemelwaterafvoer.

of heb je een septietank buiten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou nooit zo'n buis onder de pannen laten uitkomen. Je moet eens weten hoeveel waterdamp en stank er uit die buis kan stijgen, die damp condenseerd tegen je pannen en drupt daarna op je dakbeschot.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Ok bedankt voor de waardevolle tips. Er zit idd wel een hwa terplaatste van het riool in de voortuin. Het riool gaat hier richting het gemeente riool in de straat. Dan kan ik het idd misschien beter bij een beluchterje bij de wastafel houden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Door het dak! Doorvoer of een speciale dakpan.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Hmmm, dan wordt een eenvoudig klusje (één van de vele) toch wat ingewikkelder. Zou een beluchter op zolder niet volstaan? Immers functioneerde dat voorheen ook goed.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Een grote beluchter kan gerust op zolder maar als je de ruimte hebt ook een riool doorvoer door dak maken met een ontspanning pan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu