Spackwerk repareren

Aristonos

  • #1
De muur waar het over gaat is van spackwerk voorzien.Er zit al jaren een scheurtje in de muur en wel op de grens waar de muur is uitgebouwd.Dus het bestaande betonmuur is verder uitgebouwd met een ander soort wand voor de uitbouw.Nu wil ik het laten schilderen dus dan maar meteen dat scheurtje even weg hakken en repareren dacht ik.Maar er kwam nogal wat los materiaal vanaf.De twee stuclagen eronder waren ook gescheurd dus heb ik dat ook maar weggehaald zodat het straks niet weer loslaat als de muur helemaal op kleur is.Resultaat is best een groot gat.En mijn vraag is...waarmee kan ik dit het beste opvullen en hoe krijg ik weer een beetje de structuur van het overige spackwerk.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Vlak dichtzetten, met roodband of goudband.

Er zijn bij de bouwmarkt spuitbussen te koop, waarmee je spacwerk bij kunt werken.
Maar helemaal hetzelfde krijg je het niet daarmee.
Maar als het over geschilderd wordt, zal het niet zo veel opvallen.
 

Aristonos

  • #3
Oke..duidelijk...dus dichtsmeren met rood/goudband.En na droging met zo,n spuitbus bijspacken.
Dus geen andere opvulmiddelen gebruiken.Hoop wel dat die roodband ook in een kleine hoeveelheid te koop is.
Bedankt.
 

Miw131q

  • #4
Klopt wat Aristonos zegt, maar je hebt in de bouwmarkt ook muurvuller in een oranje pakje, en daarna af werken met een spuitbus spack
 

Aristonos

  • #5
Bedankt.Ik heb roodband gekocht...Zak van 10 kg.Zo,n spuitbusje spack,ook in het oranje kost wel heel erg duur voor een klein busje.Ik probeer het met roodband en dan met een structuur rolletje.Iemand ervaring hier mee??? Kan als het niet gaat altijd nog dat spuitpack kopen.Kon geen andere merk vinden als het merk dat alles oranje verpakt.Spuitbusje € 21,00..Of is er nog iets anders..??
 

Trix0

  • #6
Ik kom niet zo vaak hier, maar ik nu ik er ben plaats ik alweer mijn 3e berichtje, ik moet mij ook overal mee bemoeien :D

in mijn vorig huis heb ik ook zo'n spuitbuis gebruikt (was dacht ik 18 euro) , gaat prima, je moet alleen niet in een keer op de muur spuiten, maar beginnen op een stuk karton en dan overlopen op de muur, om te voorkomen dat je een te dichte spot krijgt.
daarna inderdaad teksen.
ik weet niet meer waar ik die wijsheid vandaan heb, wellicht stond het op de verpakking.
 

Aristonos

  • #7
Het is al klaar..Ik heb de roodband goed gesmeerd en later met een structuurroller er overheen toen de roodband nog niet hard was.Dan is het ook goed heb je weer structuur van de spack...Nu alleen de hele muur nog even schilderen..
 

Aristonos

  • #8
Nu met die roodband op dat stuk muur..Dat is iets donkerder gebleven dan het spack...als ik dat over ga schilderen....krijg ik dan geen donkere plek onder de verf ?
 

Aristonos

  • #9
Nogmaals...als ik over die gerepareerde plek ga schilderen krijg ik dan geen donkere plek onder m,n verflaag te zien ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Dan zet u daar eerst een laag op en laat dat iets drogen en dan de hele wand texen/schilderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu