Aansluiting 12V transformator hygrostaat ventilatie badkamer

Rsoetens

  • #1
Beste klussers, graag hulp bij de aansluiting van een 12V transformator met hygrostaat en timerfunctie voor een ventilator in de badkamer omdat ik er ondanks aansluiten volgens het geleverde schema niet uit kom (zie bijlage). De ventilator slaat niet aan, ook al staat de badkamer vol waterdamp, terwijl het rode powerlampje aan de voorkant van de transformator wel brandt. De grens om aan te slaan/de relatieve vochtigheid staat laag op 40%, de instelling veranderen heeft ook geen effect.

(zie ook bijlage) Aan de supply kant:
- De fase/bruin zit aangesloten op S/L
- De nul/blauw zit aangesloten op N

Aan de out kant:
- bruin op L
- blauw op N

Ter controle heb ik aan de supply kant de fasedraad ook even op L (aansluiting 1 op de foto) aangesloten en dan functioneert de ventilator gewoon.

Wie kan mij helpen? De leverancier van het apparaat heeft geen suggesties, behalve dat we ik een nieuwe trafo heb ontvangen zonder resultaat.

Heel veel dank voor hulp bij dit toch frusterende probleempje!
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Moet er niets aangesloten worden op klem 1?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Is je ventilator wel een wisselstroom fan? Indien niet, dan zal ie het nooit doen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
En is het wel een 12v fan en geen 230v fan?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Rsoetens schreef:
Ter controle heb ik aan de supply kant de fasedraad ook even op L (aansluiting 1 op de foto) aangesloten en dan functioneert de ventilator gewoon.
Moet je dan niet bruin op L aansluiten en op S/L bijv een schakeldraad vanaf de lamp? Het schema is er idd niet erg duidelijk over
 

Rsoetens

  • #6
Ik wilde de ventilator laten functioneren onafhankelijk van het gebruik van de lichtschakelaar.

Dan zou ik dus in plaats van een schakeldraad tweemaal een fasedraad aansluiten, eenmaal op L en eenmaal op S/L. Lijkt vreemd, staat ook niet zo in het aansluitschema (maar goed dat werkt niet).
 

Rsoetens

  • #7
Ventilator functioneert prima als ik aansluiting L (1) en N (3) gebruik. Dan werkt de transformator echter alleen met een schakelaar en niet op de hygrostaat....
 

Rsoetens

  • #8
T werkt!

Ik heb de nieuw ontvangen transformator nogmaals zo aangesloten (en niet op de S/L en N zoals aangegeven in het bijgeleverde aansluitschema) waarna de ventilator keurig aan- en uitspringt obv de hygrostaat.

Dank voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu