Gele plek in spack

Sander84

  • #1
Beste forumleden,

Sinds kort zie ik een gelige plek in mijn spuitwerk in de woonkamer. De woning is gespoten in oktober 2012. Ik heb geen idee wat dit kan zijn. Boven de plek is de slaapkamer dus een lekkage uit de badkamer lijkt me onwaarschijnlijk.
Heeft iemand van jullie misschien een idee wat dit kan zijn? Toch een lekkage? Boven heb ik wel eens lekkage gehad, en die plek zag er veel anders uit.
Alvast dank voor de reacties!

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Nieuwe woning? Hoe wordt er geventileerd?
 

Sander84

  • #3
Het is geen nieuwe woning; bouwjaar 1977.
Nog wat aanvullende info:
Een paar maanden terug is er in de bijkeuken geïsoleerd, en zijn er in de woonkamer ruiten vervangen (HR++ ipv gewoon dubbelglas). Dit waren klapraampjes, nu zijn ze dicht gemaakt. Ook in de hal bij de voordeur is er van dit glas geplaatst.
Misschien dat dit er iets mee te maken heeft. Wel staan de ramen op de bovenverdieping regelmatig open. Het trapgat zit in de woonkamer dus misschien dat er hierdoor geventileerd wordt.
 

Sander84

  • #4
Volgens de vochtmeter is het vochtpercentage in huis altijd tussen de 40 en 55%
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Je zou eigenlijk eens moeten kijken met een infraroodcamera. Dan kun je zien of het een koudebrug is. Door de verminderde ventilatie / warmere kamer kan het condens dan op de koudste plaatsen neerslaan.

Omdat het in de kamer warmer wordt, is de RV gelijk maar bevat de lucht wel meer waterdamp. Dicht bij de koude muur is de RV dan wel veel hoger.
 

Sander84

  • #6
Dank voor je reactie. Zijn er nog mensen die deze plekken eventueel herkennen en mij hiermee kunnen helpen? Gisteren met een witte isoleersray behandeld maar het droogt weer geel op.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Isoleerspray doet wat de naam zegt: Isoleren. Daarna moet je weer met wit eroverheen.
 

Sander84

  • #8
Het stuk wat op de foto's zichtbaar is zal opnieuw worden gespoten. Ik heb het gedeelte voorgestreken en behandeld met wat latex. Het kleurverschil is echter nog duidelijker dan voorheen. Wat wel opvalt is dat het geschilderde deel wel wit blijft. Dus geen vocht vanaf de achterkant? Nu is er sinds kort ook een kleine verkleuring op ongeveer 60 cm afstand van de oude plek te zien. Exact hetzelfde. Loopt een stukje op het plafond en op de wand. Vind het zo vreemd dit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu