Afwerking boeiboord EPDM

De boez

  • #1
Recent heb ik op een platdak, EPDM gelegd. De boeiboorden worden van kunststof, de dakkraal is een breed aluminium profiel.

Hoe moet ik het EPDM afwerken? Kan ik dit met kit op de gevel bevestigen, en daarna het boeiboord monteren? (of is dit ongunstig voor de ventilatie?)

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zo moet je dat in ieder geval niet doen. De strip vlak tegen het boeiboord en die schroeven die zichtbaar zijn dat ziet er niet uit.
Hoe breed is het horizontaal?
Op het plaatje zie je een maat van 50 staan, deze is belangrijk als je iets boven op een dakbedekking zet.
 

De boez

  • #3
Bedankt voor je reactie, alleen ik begrijp niet precies wat je bedoeld.

Hieronder een afbeelding van het systeem wat ik wil gebruiken.


Het boeiboord wordt aan de achterkant bevestigd met een kliksysteem. Eerst schroef ik dus een profiel op de muur. Daarna kan het boeiboord in dit profiel geklikt worden. (tenminste, dat is volgens mij de werkwijze bij dit syteem. Als ik dit verkeerd zie hoor ik het graag!)

Mijn vraag ging eigenlijk over het gedeelte EPDM wat ik buiten het dak uitkomt. Bij het leggen van het EPDM heb ik aan de randen een lengte van ongveer 40 cm overgehouden. Wat moet ik daar mee doen? Kan ik dit zo tegen de gevel plakken? (beetje inkorten)

De totale lengte is ongeveer 7 meter.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als de trim op de dakbedekking wordt gemonteerd moet de oplegging van de trim overeenkomen met die van de opstand. Zoniet is er kans dat er water tegen de trim blijft staan. Zwarte lijnen stellen je dakbedekking voor.
Maak de constructie dusdanig dat er geen water op de opstand blijft staan. Zie de grijze lijn.
Komt het detail overeen met jouw plaatje. Een boeiboord en een steen.
Deze trim kan je niet op een laag stenen aanbrengen. Op de stenen of bovenkant boeiboord eerst een laag mulitplex zo iets anders vlaks aanbrengen en zorg voor dat afschot. Als de ondergrond niet vlak genoeg is zal het schuimrubber onder de trim niet niet afdichten.
 

De boez

  • #5
Dus het daktrim zou waterpas moeten liggen met de bovenkant van de opstand (= bovenkant boeiboord)?

Het daktrim is van een ander type (zie hieronder). Dat kan ik dus gewoon op het EPDM kitten?

Tot hoever laat ik het EPDM doorlopen? Tot het boeiboord, of moet ik het nog een paar centimeter langs de gevel naar beneden plakken?

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat kan wel die EPDM zou je ook iets onder de trim naar beneden kunnen vouwen. Is lastig, maar het is te doen.
Het boeibord moet je iets lager houden zo kan de lucht achter het boeibord en aan de bovenkant langs de trim ventileren.
Wat je houd, wat ik heb aangegeven, daar gaat water blijven staan. Vervolgens kan dat water tussen de kopsenaad van het dakprofiel naar de gevel lopen en zal vieze sporen gaan vertonen. De plank voor de tim onder de dakbedekking zal verrotten.
Wil je dat voorkomen moet er geen water op het horizontale stukje EPDM blijven staan.
Let op dit type trim is erg slap. Je moet veel RVS schroeven gebruiken om de kit of het schuimband voldoende aan te drukken. Vergelijk hem maar.
 

De boez

  • #7
Bedankt voor de info. Ik ga het proberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu