Regels rookkanaal

Kees1

  • #1
Beste lezer,

Ik overweeg om een houtkachel aan te schaffen, maar dan moet ik nog wel even een rookkanaal laten aanleggen (huis uit 1991 met pannen dak). Ik heb me al redelijk goed laten voorlichten, heeft toch wel flink wat voeten in de aarde (en kosten :cry: ). Uit de informatie die ik tot dusver heb gekregen, blijkt dat de pijp (rookkanaal) minimaal 50cm boven de nok van het dak uit moet komen. Weet iemand of dit klopt?
Ik vraag me verder af of ik langs de gemeente moet voor toestemming.

Graag jullie hulp.
 

Herg

  • #2
De uitmonding van je rookkanaal (schoorsteen) moet uitmonden in een zogenaamde druk vrije zone.

Als je de pijp laat plaatsen door een erkend bedrijf dan weten die wel hoe het zit.

Herg
 

H@ns

  • #3
Officieel moet je een vergunning aanvragen (kan per gemeente verschillen trouwens)
Ik zou het alleen niet doen want je krijgt hem namelijk niet omdat de Nederlandse overheid heeft besloten dat houtstook een extra milieubelasting geeft.
Extra onzinnige stoplichten plaatsen is wel toegestaan kennelijk geeft dit minder belasting :?

Gewoon doen dus en goed stoken dan belast je het milieu minder dan met een wat oudere ketel!!
 

Fiesiekus

  • #4
Toch een kritische noot bij het verhaal achter de vergunning: het is inderdaad per gemeente verschillend zoals Hans schreef. Niet aanvragen is een optie maar.....in onze gemeente heeft de gemeente een extra "middel": indien je houtkachel overlast zorgt in je woonomgeving (schoorsteenbrand, rookoverlast) kan onze gemeente via een APV en onder oplegging van een dwangsom via de kantonrechter, verbieden om de kachel te gebruiken en zelfs weg laten halen. Indien je zonder de gemeentelijke vergunning stookt zal een gemeente wellicht extra snel geneigd zijn dit middel te gebruiken. Dus vraag eea goed na bij de gemeente!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu