Nieuw Nemef veiligheidsslot 4139

Frank van Riet

  • #1
Halo techneuten,
Mijn oude Nemefslot is gesneuveld,de veer stuk waar door de nachtschoot niet meer helemaal terugkomt.Met een dun plamuurmes hem toch weer in de goede positie kunnen manouvreren zodat de deur weer open kon.Een nieuw Nemef veiligheidsslot 4139 gehaald en gemonteerd, tot zover ging het goed. Nadat ik de cilinder geplaats had kwam ik er achter dat de sleutel er niet uit wil als de schoot in de deur zit.
Cilinder er uit gehaald en gecontroleerd of de sleutel goed rond draaid(zonder blokade) dat is goed. Dus de hele cilinder omgedraaid en weer gemonteerd, nu gaat de sleutel er niet uit als de schoot uit de deur steekt.
Wat is er aan fout, wat kan ik doen.
Groeten Frank van Riet.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wringt of klemt de cilinder niet? Deze moet losjes in het slot en schild schuiven. Bout waarmee de cilinder vast zit niet te lang? Klemt het slot niet in het slotgat?
 

Frank van Riet

  • #3
Hallo Rola,
Ik ga het nu allemaal controleren, je hoort nog.
Bedankt Frank.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Schroeven van het(veiligheid)schild niet te vast aangedraaid, de middelste wil wel eens de dader zijn
Succes met zoeken
 

Frank van Riet

  • #5
Halo Rola,
Ik heb net jou adviezen opgevolgd en alles was goed gemonteerd en als je de schroef er uitheb kan je de cilinder goed schuiven. zonder de schroef doet hij hetzelfde. Nu dit alles gedaan te hebben bedenk ik mij,
zal het de bedoeling zijn dat je de sleutel niet uit de deur kan halen als deze niet is afgesloten.(uit veiligheids overweging) Dit zijn ze dan alleen vergeten te melden in de gebruikshandleiding.
Weet iemand of ik dit bij het rechte eind heb.
Rola bedankt vast voor jou adviezen.
Groeten Frank
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
Als de deur open is, draai dan de sleutel om tot de nachtschoot geheel uit zit (het zou kunnen zijn nl dat het gat waar de nachtschoot in gaat niet diep genoeg is)

Het kan ook aan de combinatie cilinder/slot liggen.
Heb ik al meegemaakt als ik een bepaald fabrikaat cilinder gebruik)
 

Frank van Riet

  • #7
Hallo Waldy,
Bedankt voor je reactie, het ligt/lag inderdaad aan de combinatie slotkast en cilinder die toch niet bij elkaar paste. We hebben een andere cilinder er naast gehouden en kwamen tot de conclusie dat de lip van de cilinder bij mijn slot haaks op de sleutel staat als je de sleutel er kan uit trekken. Bij de andere cilinder staat de lip net door vertikaal heen. hierdoor komt bij een gesloten slot de lip van de cilinder net tegen een palletje aan in de kast.Na een klein hoekje van de lip afgeslepen te hebben kan de sleutel net dat kleine stukje doordraaien en werkt alles weer naar behoren.
allen bedankt voor het meedenken en de adviezen.
Groeten Frank.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu