Cv sensor Agpo schoonmaken

Robinson

  • #1
Ik heb een Agpo Domina Ferroli CV combi-ketel en de sensor voor de CV weigerde een beetje.

De ketel verwarmde nauwelijks: na een goede reactie op de thermostaat verwarmde hij heel even (2 minuten) en ging hij op de wachtstand. En zo continue. Mijn radiatoren bleven lauw. Dit is vanaf vrijdag t/m maandag. Maandag constateerde de monteur van het installatiebedrijf dat de CV-sensor kapot was.

Hij had er geeneen bij zich en zou een monteur de volgende dag een nieuwe inzetten. Geen bericht dinsdag. Maar woensdagavond begon de ketel plotseling goed te verwarmen en de radiatoren waren gloeiend heet.

Nu had ik al in de handleiding gelezen dat sensoren vuil kunnen worden.
Nu mijn vraag: kan ik zelf de CV-sensor schoonmaken, want ik hoor niks van die firma. En volgens mij is het geen grote klus.

Bedankt voor uw informatie.
Joke
 

MarcoDezicht

  • #2
De sensor is goed zelf te reinigen maar als je de sensor even heen en weer haalt op de plaats waar hij zit, werkt vaak ook goed.
 

Robinson

  • #3
Bedankt voor de tip, maar hoe krijg ik de sensor er uit? Hij zit geklemd. Kan ik hem er uit trekken door de klem in te drukken en zo er uit te trekken?
Joke
 

MarcoDezicht

  • #4
Voor zichtig er uit trekken zo dat er niets beschadigd.
want dan zit je als nog in de kou.
 

Robinson

  • #5
MarcoDEZICHT schreef:
Voor zichtig er uit trekken zo dat er niets beschadigd.
want dan zit je als nog in de kou.
Eergisteren weigerde mijn cv het weer binnen een maand. Ik dus weer mijn sensoren bekeken en er weer in gedaan. Toen sindsdien doet hij het weer.
Wat ik ook zag is dat de warmwatersensor een beetje geoxideerd is, maar die doet het wel goed. Mijn vraag is: kan ik ze zelf vervangen als het moment daar is?
Joke
 

Joshaaksema

  • #6
Hallo de sensoren van een Agpo domina zitten vast gedraaid en zijn met en goed passende steeksleutel(14)wel los tekrijgen maar LETOP je dient eerst de ketel drukloos temaken of wel het water er uit laten lopen steker uit stopkontakt .(natte sensoren).
Als de klacht terug blijft komen zou ik toch aanraden ze te(laten)vervangen,een niet goed werkende cv lijkt mij in januari geen lol.
kosten van zo'n sensor liggen rond de 10euro. niet een bedrag om voor in de kou te zitten lijkt mij. Succes.
 

Bloemie

  • #7
Tip wissel hem uit met je ww pts ,weet je gelijk of deze stuk is
 

Robinson

  • #8
Bloemie schreef:
Tip wissel hem uit met je ww pts ,weet je gelijk of deze stuk is
Had ik ook gedaan, maar toen begon de cv plotsklaps weer goed te werken; zie vorige bericht.
Intussen had ik ook het water bijgevuld tot 1,8 bar, omdat ik zag dat hij onder de 1,5 bar lag (maar geen aanwijzing had voor te lage druk). Maar nu zit hij weer onder de 1,5 bar en geen lek geconstateerd. Hoe kan het water zo snel zakken? Ligt het misschien aan een oude expansievat?
Joke
 

Bloemie

  • #9
Bestel gewoon een nieuwe dat is het simpels.

bij ww gebruik gaat je pomp uit en bij verwamingsvraag weer aan .dat verklaart dat je drukverschil heb in de druk meter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu