Dakgoot loopt over

Wielag

  • #1
Wij wonen in een rijtjeswoning. Nu hebben de buren hun dakgoot vernieuwd. De regenpijp die voor onze beide woningen gebruikt werd is helaas voor ons niet meer bruikbaar omdat de loodgieter naar nu blijkt een afsluiting aan onze kant van de regenpijp heeft aangebracht in de dakgoot. Daardoor kan het hemelwater niet meer door die regenpijp afvloeien en loopt de goot bij een flinke bui ontzettend over. Wat kan hier aan gedaan worden? Ik heb er geen verstand van maar iemand kan mij wellicht advies geven. Dank alvast.

Willemijn
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De loodgieter de situatie in de oude staat laten herstellen, de goten hebben gezamenlijke afvoeren, daar mag niet zomaar een tussenstuk in gezet worden.
 

Wielag

  • #3
Zal het met de buren overleggen in de hoop dat er een oplossing komt. Is zo'n tussenschot niet nodig? Waarom plaatst zo 'n loodgieter dat dan. Vreemd toch om ons af te sluiten....
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is vreemd dat die loodgieter dat doet maar die goede man zal toch niet zo simpel zijn. Ik neem aan dat er nog meer afvoeren aan je goot zijn aangesloten. Zo niet dan zou je helemaal geen afvoer hebben en dan loopt je goot altijd over.
Kijk eerst even hoe het zit met de verdeling van de afvoeren aan de goot.
 

Wielag

  • #5
Er zijn 7 huizen in het rijtje en om de twee huizen is een regenpijp aangebracht. Dat betekent dat onze regenpijp nu twee huizen verder het water moet zien kwijt te raken en dat is een erg grote afstand. Bovendien zitten wij aan de lage kant van de dakgoot dus het water loopt echt naar ons toe en dus over de goot heen bij een iets meer dan gemiddelde regenbui. Het was altijd goed totdat de dakgoot vernieuwd werd bij de buren dus. Heb gesprek met de buren gehad vanavond en die gaan morgen de loodgieter er naar laten kijken met de vraag het te herstellen. Zal dus hopelijk goed komen. Dank voor het meedenken. Als het is opgelost zal ik dat nog laten weten.

Willemijn
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het is lastig ik weet het. Woon je in een rijtjes woning moet je eigenlijk met z'n alle in een keer de hele goot aanpakken. Wordt er een stuk goot vervangen dan zal de rest van die goot spoedig volgen. Een klusje van 7 woningen is voor jullie een mooie gelegenheid om voor een veel scherpere prijs de werkzaamheden te laten uitvoeren. En de goot had gelijk weer waterpas gehangen.
 

Wielag

  • #7
Helemaal gelijk! Helaas is dit zonder overleg gebeurd en moeten we met de rest overeenstemming zien te bereiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu