Koof gashaard strak afwerken

Bugboy

  • #1
Vorige week is er een gashaard bij ons geplaatst. De koof is gemaakt van Promatect en mijn idee was om dit te laten stucen en dan met latex af te werken. De negge van de haard is afgewerkt met een stalen plaat, dus die kan niet verkleuren.

Degene die de haard heeft geplaatst raadt mij af om met stuc te werken, omdat gips boven de 40 graden kan gaan brokkelen. Zijn idee is om vliesbehang te gebruiken en dit vervolgens te schilderen. Het is wel nodig de promatec platen glad te schuren en de schroefgaten af te dichten. Dan zou het minstens zo strak als stuc, maar blijft het langer goed.

Hoe los ik met vliesbehang de aansluiting met de muur op? Met stucwerk kan ik dit strak laten aansluiten, maar hoe ga ik dat doen als ik met behang en latex ga werken?

Wat is raadzaam? De stucadoor dit laten doen of gaan schuren, behangen en dan schilderen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u glasvlies of glasvezel gebruikt kunt u dit superstrak tegen de wanden afsnijden met een scherp hobbymes. ( Als het tenminste geen spachtelputz is natuurlijk).

Maak de baan dit op de muur aansluit enkele centimeters breder en snij met behulp van een stalen liniaal of kunststof spatel en een scherp hobby mes het behang af. Na droging een klein randje non-crack acrylaatkit aambrengen.
 

Bugboy

  • #3
De koof moest toch opnieuw geplaatst worden (de haard zat scheef tegen de muur). Ik heb nu 3mm vrijgehouden zodat ik de haard toch kan stuccen. De koof wordt ingepakt met gaas voor het stuccen, zodat de kans op scheuren zo klein mogelijk is. Op de randen wordt stucstop gezet, zodat het zo stevig mogelijk is.

Mocht het later toch gaan scheuren, dan kan ik altijd nog kiezen om het met vliesbehang te overtrekken en te schilderen. Andersom is geen optie...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu