Isoleren keper / sporen kap

Pinkpanter135

  • #1
Beste allemaal,

Om maar direct met de deur in huis te vallen, wil ik graag een situatie beschrijven waar ik zelf niet uitkom. Het is als volgt:

ik wil graag de dak isoleren van mijn woning, ongeveer 150 m2. De dakopbouw is alsvolgt: dakpannen, panlatten, dakbeschot en vervolgens de kepers/sporen (hoogte 7 cm). Nu zijn er meerdere mogelijkheden om de dak te isoleren. Bijvoorbeeld tussen de kepers te isoleren, of een frame tussen de gordingen te maken. Dit kost mij ongeveer 1000 euro aan materiaal. Echter is het als volgt:

Om de kosten te drukken, wil ik zowel de isolatie als afwerking (fermacell) tegen de kepers monteren om er voor te zorgen dat ik geen houten frame hoef te maken. Ik dacht aan het volgende: eerst de harde isolatieplaat (PIR) met drukverdeelplaten bevestigen tegen de keper (1 stuk per plaat, kan die makkelijk aan). Dit dus voor alle isolatieplaten. Tijdens dit proces aftekenen op de isolatieplaat waar de kepers langs lopen. Vervolgens damp-openfolie toepassen op de gehele isolatie. Vervolgens wil ik met schroeven van 14 cm (10 cm isolatie+1 cm fermacell) de Fermacell platen strak tegen de isolatieplaat schroeven. Op deze manier bespaar ik zo een 1000 euro.

Nu is mijn vraag:
1: Indien dit mogelijk is, wat voor schroeven moet ik toepassen? Kan ik hiervoor verzinkte spaanplaatschroeven gebruiken van 6x140mm? Ik wil namelijk niet dat de schroeven gaan roesten. En aangezien er geen gipsplaatschroeven van 140mm lang zijn, dacht ik aan deze schroeven. Of moet ik denken aan RVS schroeven?

Ik ben heel benieuwd naar uw reactie ...

Groeten Panter

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu