Werking no frost waterpas? beide kanten?

Vraagsteller

  • #1
Wie kan antwoord geven op de volgende vragen;

ik krijg de no frost koelkast wél waterpas in de breedte, met de stelpootjes, maar NIET van voor naar achteren, omdat achter wieltjes zitten, dus helt hij achterover, de vloer is nl niet zo waterpas en heb ik de stelpootjes flink moeten verdraaien. Nu is de vraag, maakt dat enig verschil in de werking van de koelkast? in de handleiding staat ook dat een ietwat achterover hellen de deuren beter doet sluiten. Maar mijn kk helt nogal flink.
En, hoe zit het precies met stil laten staan, de 1 zegt 2 uur, de ander 6 uur? na transport, dat gewoon verticaal is geweest, niet liggend.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Onder de wieltjes een dun plankje o.i.d. leggen.

Als de kast staand is vervoerd is 6 uur voldoende.
 

Vraagsteller

  • #3
Beste Jan,

in de handleiding van de koelkast staat ; 2 uur rusten en dan in gebruik nemen?? waarom zeggen die bezorgers dan 6 uur? kan dat verklaren waarom nu de temperatuur niet goed is in het koelgedeelte? te hoog?
Het vriesdeel geeft wél de juiste temperatuur, heb daar ook een thermometer in gelegd. Ik vind het trouwens onvoorstelbaar vreemd dat er niet al jaren standaard een weergave van de temperatuur af te lezen is op koelkasten, aan de hand waarvan je hem dan kunt aanpassen, de thermostaat. Nu moet je maar hopen dat het allemaal klopt, vandaar die testen van de consumentenbond natuurlijk, die checken het wel.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Zou gewoon de handleiding van de fabrikant aanhouden.
Bij onze koelkast thuis, kon ik er helemaal niets meer over terug vinden. Denk dat het ook met de leeftijd van de koelkast te maken heeft.

Groeten b
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
U koopt toch zelf een koelkast waar geen temperatuur aflezing op zit?
Waarom dan achteraf gaan zeuren?
Hoort allemaal bij de prijs die u daarvoor heeft betaald.
Temperatuur meet je in vloeistof bv in een glas water die er minimaal 12 uur in staat.
Sommige toestellen hebben voor temperatuur metingen sensoren met de daarbij komende elektronica en gaat in prijs dan meteen omhoog.
Kan best zijn dat de kast horizontaal is geweest , en dan hangt het er nog van af links of rechts om.
Olie van de compressor kan in het koelsysteem komen dan is 6 uur beter dan 2 uur.
Fabriek gaat uit van 2 uur bij normaal vervoer.
Als de bezorgers zeggen 6 uur doen ze dat waarschijnlijk voor de zekerheid waar niets mis mee is , tenzij het toestel in een klein busje vervoerd is.
Waterpas is vooral voor de compressor , anders kan deze teveel gaan trillen met de daarbij horende resonantie.
 

Vraagsteller

  • #6
Mooi . Ik had gewoon verwacht dat er op alle huidige koelkasten (de oude was ong. 17 jaar) wel een aflezing van temp. zou zitten, ten minste in ieder geval op die met een display op de deur met dubbele thermostaat, je stelt nu iets in , maar kan niet zien of het klopt. Dat van die vloeistof , dat is inderdaad iets wat logisch is , maar gauw vergeet. Het gaat natuurlijk om de temp van de spullen in de kk, niet de lucht in de kk.
bedankt.
en wat de compressor betreft, als hij aan het koelen is , hoor ik de motor/compressor wel, zacht gesnor.
 

Vraagsteller

  • #7
Ps

heb nu de temperatuur volgens het boekje gemeten en de koelkast geeft exact de juiste temperatuur aan , die ook ingesteld is, dus dik tevreden. Het is een A+++ en daarom vertrouwde ik het niet helemaal, aangezien uit testen van de cons. bond gebleken is, dat die energiezuinige koelkasten vaak de ingestelde temperaturen niet halen. Nu draait deze koelkast voor 0,10 eurocent per dag!!! oftewel 3 euro per maand!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu