Knipperende lampen

Amaya

  • #1
vandaag ben ik maar eens naar dit forum toegekomen omdat er niet zo veel handige klussers in mijn vriendenkring zitten. Misschien kunnen jullie me verder helpen? Mijn vraag gaat over verlichting, ik heb namelijk het volgende probleem:

Ik ben net verhuisd en ook in dit huis knipperen er twee lampen in mijn kroonluchter. Eigenlijk had ik gehoopt dat het aan de slechte elektra lag in mijn vorige woning, maar het treedt hier ook weer op.

Het is een kroonluchter met 5 spaarlampen er in van elk 3 Watt, Type Flame van het merk Calex. Er zit geen dimmer op, en de lampen zitten in open kelken. Als de lamp net aan staat is er geen probleem, maar na een uurtje beginnen 2 van de 5 lampen snel en onregelmatig te knipperen. Het treedt pas op als de lampen warm zijn geworden.

Heeft iemand een idee wat er hier aan de hand is en wat ik er aan zou kunnen doen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Verwissel de lampen eens van plaats, als het probleem meeverhuisd zit het in de lampen, dat lijkt me het meest waarschijnlijke.
 

Amaya

  • #3
Dag Hessie, bedankt voor je snelle antwoord. Toen dit probleem begon heb ik de lampen al eens verwisseld met nieuwe lampen, dit heeft het echter niet opgelost.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Verwissel dan eens de 2 knipperende lampen, met 2 goede exemplaren.

Dan kun je zien of het uit de lamp komt, of uit de fitting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu