Toilet spoelt te krachtig door

Rboerdijk

  • #1
Reservoir: UP120
Toilet: Sphinx 320 rimfree

Er is afgelopen week een nieuw toilet geinstalleerd. Nu komt bij het doorspelen komt het water er dusdanig hard uit, dat er altijd over de rand gespetterd wordt (zowel bij grote als bij kleine spoeling). Dit is uiteraard niet de bedoeling.

Het reservoir is al op de "laagste" stand gezet (zowel voor grote als kleine spoeling). Hoe kan ik vermijden dat het water er zo krachtig ingespoten wordt?

Bij voorbaat dank!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou deze vraag stellen aan de leverancier, Sphinx of Geberit.
 

Rboerdijk

  • #3
Heb ondertussen contact gehad met sphinx,

uit de folder: "De geintegreerde geleiding van de spoelstroom in de waterverdeler zorgt voor een betrouwbare spoeling, ook bij verschillende spoelstromen. Aanvullende regulerende externe voorzieningen zijn niet nodig".

Telefonisch: Medewerker deelde ons mede een "reduceerpijpje" te gebruiken. Folder schijnt dus niet helemaal (danwel helemaal niet) accuraat te zijn - zowel wat betreft de "verschillende spoelstromen" als ook voor het "niet nodig zijn van aanvullende externe voorzieningen".

Installatie-bedrijf dat de WC geplaatst heeft zegt dat er geen plaats is om extra pijpjes te installeren - misschien dat de waterverdeler "defect" is en weet verder ook niet hoe dit op te lossen.

Ik sta op het punt het ding terug te brengen en een andere "ouderwetse" pot te halen waar geen golven overheen slaan. Is me te lastig na iedere spoelbeurt de vloer op het toilet weer droog te maken. Jammer, dat rimfree leek zo'n goed idee.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zijn er geen andere potten te koop dan deze ?
 

Bowls

  • #5
Er zijn van andere merken ook potten op de markt die volgens het "rimfree" principe werken. Ikzelf heb er een waar het water niet over de rand klotst en die toch eenvoudig te reinigen is. Zoek maar eens op "z. spoelrand".
 

Rboerdijk

  • #6
Jan schreef:
Zijn er geen andere potten te koop dan deze ?
Vast wel, maar in deze prijsklasse wordt een "prima" product geadverteerd - ik betaal iets meer en dan verwacht ik dat het gewoon _werkt_. Als dat dan niet zo is, en de betreffende firma bij telefonisch contact aangeeft ze zich ervan bewust zijn, dan vind ik dat wel kwalijk.
Bowls schreef:
Er zijn van andere merken ook potten op de markt die volgens het "rimfree" principe werken. Ikzelf heb er een waar het water niet over de rand klotst en die toch eenvoudig te reinigen is. Zoek maar eens op "z. spoelrand".
Bedankt voor de tip, ik ga op zoek
 

Kanterz

  • #7
Ik heb er vandaag nog 1 weggehangen, wat me opviel was dat er in de pot zelf op de water-inlaat zijde een stukje plastic zit zodat het water geremd wordt.
misschien mist dit namelijk wel bij jou, topic hing me nog bij en zag toevallig dit ding zitten aan de rechterzijde op foto:

 

Peet272727

  • #8
Is het probleem van het spattend toilet met zo'n verdeelstukje opgelost? wij willen er ook een randloze kopen (345) maar ik lees op internet wisselende ervaringen
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Begin even een eigen topic, dit is topic kapen van een heel oud topic.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu