Siemens vaatwasser SN53304/11 neemt geen water

Hansmans

  • #1
Hallo,

Mijn ? jaar oude vaatwasser start keurig als je met de keuzeknop een programma selecteert alleen daarna draait de knop niet meer vanzelf verder.

De circulatiepomp start bij het begin van de programma wel maar stopt na ca 30 seconden. Na handmatig de keuzeknop verder gedraaid te hebben valt wel de zeep uit het bakje en de elementen worden warm. Het lijkt wel of de machine geen water neemt.

Ik heb al wat rondgekeken op de site en een mogelijkheid zou kunnen zijn dat de elektrisch bekrachtigde aqua stop het begeven heeft. Ik zoek graag bevestiging van mijn vermoeden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het eerste vermoeden gaat uit naar een lekkage naar de bodemplaat van de machine.

Zoek nog eens op het forum, maar nu gericht op lekkage bij Bosch en Siemens vaatwassers. En anders morgen een witgoedspecialist (van dit forum).

PS. Staat bij jou de vaatwasser in de badkamer? :wink:
 

Ingmardepingmar

  • #3
Wij hebben een Bosch silent system, en nam ook geen water: soms wel soms niet. Het bleek dat het vlotterelement was vervuild. Dit is vervangen (180€...!) en nu doet ie het weer.

De aquastop kan ook stuk, maar die kun je laten doormeten. Die werkt op 220 volt. Als je een stekker op de draadjes maakt en er stroom op zet moet ie gaan trillen, zo niet is ie stuk.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Beste Ingmardepingmar,

Het lukraak advies geven voor een probleem, aan de hand van een eigen ervaring bij een ander merk en type vaatwasser, kan de vraagsteller veel geld kosten, terwijl het helemaal niet zeker is, of het gegeven advies enigszins zinnig is.

Ik stel voor dat we eerst de reactie van de vraagsteller afwachten, voor we hem/haar adviseren een vlotter of aquastop te vervangen.

Aan de hand van die reactie kunnen de zeer vakkundige witgoed-specialisten op dit forum, die dagelijks reparaties aan vaatwassers verrichten, dan een gericht advies geven.
 

Ingmardepingmar

  • #5
Beste Kees,

Daar heb je gelijk in, maar van denken aan lekkage v.d. bodemplaat is ook maar de vraag of het zinnig is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ja, maar daar hoef je alleen even naar te kijken, en het is de meest voorkomende storing bij vaatwassers, is mijn ervaring hier op het forum.
Dus dat is het eerste om te doen, en kost in eerste instantie gewoon helemaal niets. Meestal kwestie van plintje weghalen, of vaatwasser schuin houden.

Het is zelfs voorgekomen, dat de bodemplaat onder water stond door abusievelijk gebruik van gewoon afwasmiddel. Na drogen deed de machine het gewoon weer.

Om bij een storing, waarbij de waterstop geen water doorlaat, er meteen van uit te gaan dat die waterstop dan wel defect zal zijn, is te kort door de bocht. In de meeste gevallen ligt de oorzaak juist niet bij die waterstop.

Verder vind ik een discussie hierover tamelijk zinloos, want het gaat om het probleem van de vraagsteller, en die heeft nog niet gereageerd.
 

Hrv1972

  • #7
Het lukraak advies geven voor een probleem, aan de hand van een eigen ervaring bij een ander merk en type vaatwasser, kan de vraagsteller veel geld kosten, terwijl het helemaal niet zeker is, of het gegeven advies enigszins zinnig is.
Niet om te zaniken of zo, maar zoals ik het lees lijkt het op valide advies. Het advies "Kijk je vlotter na en als ie vervangen moet worden is het een duur geintje......" lijkt me een goed advies. Volgens mij geeft ingmar niet aan dat ie vervangen MOET worden....

Bovendien geeft iedereen toch advies op basis van eigen ervaring?
Zo heb ik in ieder geval al heel wat opgelost. ;-)
 

Co de Witgoedman

  • #8
Storing lijkt mij veroorzaakt of door:
1 verstopte vulslang van labyrint naar de kuip of
2 defecte vulspoel aan de rechter zijkant.

Verder wil ik bij deze aangeven dat de adviezen van Kees bij afwezigheid van vakbroeders heel vaak een goede zet in de juiste richting is.
 

Hrv1972

  • #9
Ik wil Kees ook niet persoonlijk afzeiken..... wat ik wel kwijt wilde is duidelijk.
Ik denk namelijk dat het advies van Ingmar wel degelijk kan helpen.
 

Co de Witgoedman

  • #10
Hrv1972 schreef:
Ik wil Kees ook niet persoonlijk afzeiken..... wat ik wel kwijt wilde is duidelijk. Ik denk namelijk dat het advies van Ingmar wel degelijk kan helpen.
We zullen zien, mi is het iets anders, maar goed..
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #11
Zoals ik al zei: discussie hierover is zinloos, zolang we niets horen van de topicstarter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu