Wasmachine draait stroef

Ivdm

  • #1
Mijn wasmachine ( Whirlpool denver 1600) is nu slechts twee jaar oud en loopt ineens een stuk stroever ( alsof hij aanloopt) Ik kan hem met de hand wel gewoon ronddraaien, hij doet zijn programma ook gewoon, maar ik maak we wel zorgen. Het klinkt veel luider dan normaal.

Als je met de hand draait dan lijkt het ook wel of hij tegendruk ervaart. Ik ben zelf een kluns, dus durf niet zelf iets open te schroeven, maar meteen een monteur laten komen is ook misschien zonde. ( we zitten uiteraard net 2maanden buiten de 24mnd regeling....zul je altijd zien!!!)

Zou dit iets zijn dat ik makkelijk zelf kan oplossen of moet ik iemand laten komen? Ik heb zelden een kookwas gedraaid ( waarschijnlijk eens per kwartaal...maár de meeste was dus op max 40graden en 60graden) Zou het werken als ik dat nog een paar keer doe....in de trant van schoonspoelen.... of ben ik daarmee te laat?

Hoop dat iemand tips heeft....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U hebt twee jaar garantie en mag daarnaast verwachten dat zo'n machine langer dan twee jaar goed functioneert.
Zie consuwijzer.
 

Martien 59

  • #3
Kijk eens met een lam p door de gaatjes van de trommel of er niets tussen de trommel en de kuip zit
tussen de manchette en de kuip
kan iets tussen geschoten zijn
 

Ivdm

  • #4
Dank voor de reacties. Met een lamp zie ik eigenlijk niks 'geks'.
De machine had inderdaad twee jaar(24 mnd) garantie, maar daar zit ik net 2mnd buiten, hij is nu 26mnd oud?! Via via hoorde ik dat het misschien de lagers kunnen zijn, maar test je dat? Ik kan hem met de hand gewoon ronddraaien, hij doet ook zijn programma's nog gewoon....alleen met meer lawaai dan voorheen, met name met het centrifugeren.
 

Martien 59

  • #5
Maak dee machine aan de achterkant open en haal de snaar er af
en luister of hij bij het kruis rommelt
anders moet je de lagers vernieuwen kan nog wel eens coulange op zitten moet je effe na vragen
 

Ivdm

  • #6
Dankjewel voor de reactie. Ik heb toch maar gebeld over de garantie regeling en er komt een monteur kijken gebeld...de lagers schijnt een bekend verhaal te zijn, dus dan geven ze toch service.
 

Few

  • #7
Zou je kunnen laten weten hoe dit is afgelopen. Ik heb hetzelfde probleem, zelfde machine, zelfde net na 24 maanden garantieduur?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu