Schuurtje bouwen, te dienen als ''mancave''.

Henkelaar

  • #1
Ik ben henkelaar,
en ben van plan om een schuur/keet te bouwen.
De bedoeling is om gewoon een schuurtje te maken waar je eens gezellig met vrienden kan zitten. Nou wil ik hem 5x3.5x2 M maken, maar heb ik echt geen idee waar te beginnen.
Ik ben nog maar 16 jaar en zit in het eerste jaar van de praktijk school, en heb dus ook niet bakken met geld. Graag zou ik een paar adviezen van jullie ontvangen over wat van ondergrond ik het moet zetten, wat de goedkoopste isolatie is voor zowel warmte als geluid en hoe de elektriciteit er heen moet. Het komt gewoon op een plek te staan waar nog niks is behalve een leeg groen grasveldje.

Bij voorbaat dank!

Groet Henkelaar
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het simpelste is, lijkt mij. Geef je ogen de kost. In jouw buurt zullen toch wel een aantals schuurtjes staan.
OP Marktplaats vind je heel veel materiaal voor lage prijzen en soms zelf gratis af te halen. Een van je vriendjes moet dan wel een Rijbewijs hebben. :wink:
En zoeken gebruiken heel veel onderwerpen van jouw klus zijn bijwijze van spreken uitgekauwd.
 

Henk E

  • #3
Een oude (sloop) caravan ook een mogelijkheid?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wel een goed idee maar ik vraag me af of je van die oude meuk zomaar in je tuin mag zetten.
Bij ons moest een schaftkeet uit de tuin verwijdert worden. Je kon deze wel van de straat zien maar toch.
Gelukkig kan niet iedereen doen waar hij of zij zin in heeft.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Wat betreft de elektra graaf je een sleuf van 50 cm diep van je huis naar de keet. Ik neem wel aan dat deze in jullie tuin komt te staan. In deze sleuf leg je een degelijke grondkabel, type Ymvk-as. Deze sluit je in huis liefst op een eigen groep in de groepenkast aan. In de keet sluit je hem aan op een verdeeldoos , vanwaar je naar de verlichting, stopcontacten etc. splitst. Voor elk zwaar apparaat (>2000 Watt) trek je nog een kabel naar het huis.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Kun je er geen project van maken voor de houtafdeling van je school, lijkt me best interessant, praat eens met je mentor.
 

Henkelaar

  • #7
Bedankt voor alle reacties! Er een project van maken gaat niet werken, omdat ik de opleiding middenkader engineering volg. Hier krijg je les in elektro, metaal en installatie techniek. Heeft iemand ook een idee waar ik moet beginnen ? En op wat van ondergrond ? Zouden sandwich platen voldoen om een heel hokje van te bouwen ? Een oude caravan of iets dergelijks zou niet lukken, omdat ik deze niet achter huis kan krijgen.

Mvg Henkelaar
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu