Bauknecht wasdroger wordt niet meer warm

ThaPloeg

  • #1
Dag,

Ik heb een Bauknecht wasdroger TRKD6625, servicnr 07 0614 104835. Deze wordt niet meer warm. Ik heb al wat op het forum rondgekeken en ben wat aan het uitproberen geweest, maar kom er niet uit.

Ik heb het verwarmingselement getest door hem apart aan te sluiten op 230V. Die werd gewoon warm. Ik heb de clixons op het element vervangen (was achteraf waarschijnlijk niet nodig geweest...).

Maar het probleem is hiermee dus niet opgelost. Graag ontvang ik tips om het probleem op te sporen.
 

Medeklusser1979

  • #2
Het kan goed wezen dat uw droger niet warm wordt omdat deze een probleem ondervindt voordat deze uberhaubt aan het droog programma toekomt.

De gemiddelde droger meet hoe vochtig het wasgoed is. Het kan dus goed wezen dat uw droger niet goed meet en daardoor denkt dat de was al droog is en dus niet gaat drogen. Als het goed is zitten er op de trommelribben (wasgoed dragers) in de trommel metalen randen. Wel te verstaan bovenop. Het kan dat deze vervuild zijn doort de tijd heen. U kan deze dan liucht opschuren met schuurpapier waardoor deze weer schoon worden en de metingen dus weer correct gedaan kunnen worden.

Het kan ook wezen dat uw droger te warm is geworden en de beveiliging van het verwarmings element is geactiveerd. Deze kan soms gereset worden en anders dient deze vervangen te worden.

Dit komt meestal voort uit het feit dat bijvoorbeeld de condensor en/of de filters dusdanig vervuild zijn dan er neit voldoende lucht circulatie is in de droger en het element dus eigenlijk niet gekoeld wordt. Dit verhoogt ook het brand gevaar enorm en uw droger wordt aanzienlijk minder energie zuinig.

Controleer dus uw condensor en filters. De condensor moet vanaf beide kanten doorheen te kijken zijn. Door de koel en condens sleuven. Oftewel voorkant naar achter en van links naar rechts.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu