CV slang geraakt

Atmoz

  • #1
Beste mensen,

ik schaam mij een beetje om het te zeggen: vandaag heb ik met klussen de warmwatertoevoer van een radiator beschadigd. Het is een 16*2 mm kunststof slang in een rode beschermbuis. Nu is goede raad duur, wat kan ik het beste doen? Ik dacht in eerste instantie om de verdeler af te doppen, het voetventiel van de radiator dicht te draaien, zodat er geen water meer wegstroomt. Op de aan sluiting op de verdeler past geen van de wartels, knelfittingen, overgangen of wat dan ook uit mijn voorraadje, het lijkt wel of de draad fijner is dan de gangbare waterfittingen. Ik heb de buis voorlopig afgedopt met een enigszins passende kneldop. Wat is er voor draad gangbaar bij dit soort verdelers?
Als ik zie dat de slang 16*2 mm is zou de binnen diameter 12 mm moeten zijn. Is het dan een goed idee om daar een stukje koperpijp 12 mm in te stoppen en met 2 goede slangklemmen vast te zetten, of is dit vragen om narigheid? De aansluitingen op de verdeler en radiator zijn toch ook een soort knelverbinding.
Wie helpt?

gr, Atmoz.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Of een nieuwe slang in trekken
Of hakken breken en persen.
Al ben ik geen voorstander van koppelingen in de vloer.
 

Xr8

  • #3
Draad kan m24 zijn, komt vaak voor. Of je er een nieuwe slang in krijgt is maar de vraag, zit er een beugel te vast geslagen dan kun je dit vergeten. Ik zou er zelf een sok tussen laten persen. Kun je de slang heel makkelijk verwijderen dan kun je overwegen een nieuwe te trekken.

Succes.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Kan je bij deverdeler ergens een merknaam zien?
rode mantelbuis zegd nog niet zoveel.
groeten b
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #5
Ophakken, en tijdelijk een stuk rubber of oude binnenband met een slangklem
er omheen knellen, want in het weekend zal er niet veel te verkrijgen zijn,
daarna 1 van de boven genoemde opties uitvoeren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu