Houtkachel plaatsen in jaren 30 woning vraag

Aag

  • #1
In ons jaren 30 huis hangt op zolder de verwarmingsketel. De afvoer hiervan gaat door de kruipzolder ("4e verdieping") naar het dak waar de schoorsteen dan dus is.
Op de 2de verdieping is het rookkanaal te zien aan de vorm en loopt door een tussenkast en ergens halverwege de woonkamer moet de rest van het rookkanaal lopen, maar we weten niet precies waar, dit verschilt ook bij alle huizen qua plaats.
Zijn dit soort oude rookkanalen geschikt voor open haard of houtkachel ( maakt dat nog verschil overigens voor het rookkanaal?)
Is er een makkelijke manier om het rookkanaal te "vinden" ?
Is dit rookkanaal dan te gebruiken door er een pijp doorheen te laten zakken want dat lijkt me het veiligste??

We gaan dit niet zelf doen, maar ik vind t fijn om jullie ideeën en meningen hierover te horen!

Bedankt alvast
Aag
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Heel vaak loopt een schoorsteen in bv een trapopgang of in de hoek van bv een kast. als er voorheen een schuifdeur inzat, tussen voor en achterkamer, kun je misschien bepalen waar je kanaal uitkomt.meestal heeft elke verdieping zijn eigen kanaal. dus 2 beneden, en de verdiepingen erboven meestal een , als je een hr ketel hebt zal die meestal een eigen doorvoer door het dak hebben.het makkellijkst is om bv een schoorsteenveger te laten komen , die kan dan evt een kanaal inspectie en een rookproef laten uitvoeren op lekdichtheid. aan de hand daarvan kun je dan de keus maken tussen een openhaard, of een houtkachel.waarbij te zeggen dat een openhaard een grotere diameter nodig heeft wat vaak tot probleemen lijdt [ivm de diameter].
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu