Junkers badkamer geiser slaat uit na een minuut warm water

DeGucht

  • #1
Hallo,

Tot 2 maanden geleden werkte mijn badkamer geiser (een Junkers) prima.

Ik laat jaarlijks deze geiser nakijken, en na het onderhoud dit jaar (2 maanden terug) begonnen de problemen.
Dit was een standaard nazicht en kuisbeurt.
De geiser valt uit na ongeveer een minuut warm water. Als hij uitvalt, is het water ijskoud, soms start het opnieuw op na een tijdje, soms ook niet.

Vroeger: geen problemen, bad en douches prima.
Nu is deze geiser een ware hel. Een douche nemen is waanzin omdat het water steeds van warm naar ijskoud gaat. :shock:

Ik heb de firma die het onderhoud hebben gedaan, een bedrijf met een normaal gesproken goede naam ( én faktuur : 150 euro voor dit nazicht) gebeld en dit gemeld, en deze hebben dezelfde technieker teruggestuurd. Hij heeft het probleem gezien, heeft die bak eraf genomen, is aan al die draden beginnen prutsen, en nadien bleef de geiser branden.
(Voor het terugkomen van de technieker vragen ze nu 75 euro ... !!?)

Nadat hij weg was ben ik een week naar buitenland gemoeten voor het werk, en ik kom terug thuis en het is weer als ervoor.
Nu wil deze firma mij doen geloven dat het de geiser is die moet vervangen worden, en mogelijks 'problemen' heeft... maar het ding is amper 6 jaar oud en had nooit problemen.

Geen technieker zijnde, kan ik moeilijk van antwoord dienen, maar ik heb niet het idee dat dit al te normaal is...
Ik hoop dat iemand mij een idee kan geven waar dit vandaan komt, en misschien waar het aan ligt, zodat het opgelost raakt.
Misschien een beetje meer info :

De geiser staat meestal op de middelste stand, dus niet op de hoogste verwarmingsstand. De gaskraan eronder staat steeds volledig open.
De geiser is er een zonder waakvlam, die enkel aanslaat als het warm water nodig is. Het bad, douche en lavabo staan in verbinding hiermee en hebben beide een mengkraan. Die staat meestal op 40 graden.

Het water staat volledig open. De buizen zijn niet al te dik, nogal dun.
Het is in goede staat van onderhoud en wordt jaarlijks nagezien en gekuist.

Hulp in deze zou heel erg geapprecieerd worden.
:)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag wil ik er op wijzen, dat het advies, dat via een forum gegeven wordt, het bezoek van de monteur niet kan vervangen.
De monteur aan huis heeft het toestel gezien, en ter plekke geconstateerd wat er aan de hand is. Zijn oordeel is daardoor betrouwbaarder, dan een oordeel via een PC.

Zelf kun je aan zo'n geiser niets repareren, dus een advies dienomtrent zit er ook niet in.

Blijft dus gewoon het advies: vertrouw op die monteur die adviseert de geiser te vervangen. Vertrouw je er niet op, laat dan een ander bedrijf komen.

Wij gaan hier niet in tegen een door een vakman gestelde conclusie!
 

DeGucht

  • #3
Het is absoluut niet mijn bedoeling tegen advies in te gaan.
Zoals geschreven is deze geiser "slechts" 5 jaar oud en jaarlijks onderhouden, vervangen door een nieuwe lijkt mij dan ook heel sterk.

Ik zal heel zeker een tweede opinie vragen, maar mogelijk is dit een kleiner probleem met de afstellingen, en hebben anderen die met dezelfde geiser werken, dit probleem reeds gezien en opgelost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu