Structuur- of spachtelputzwanden gladmaken

Hjvnoort

  • #1
Ik heb een huisgekocht met allemaal gespoten wanden. Ik wil dit gladmaken zodat ik gladde wanden krijg om te verven. Ik heb begrepen dat muurglad niet echt werkt. Kan ik alles gewoon van een laagje gips voorzien of blijft dat niet zitten? Of zijn er betere oplossingen?
 

Ceesz

  • #2
Muren schoonmaken, losse delen verwijderen en voorzien van voorstrijkmiddel. Verbetert hechting en vermindert zuiging. Daarna afwerken. Ik neem aan dat jij met gips de gipsgebonden afwerkpleisters van de bekende merken bedoelt.
Voor je begint zou ik zeker eens een stucadoor vragen wat het kost. Als je geen ervaring hebt met stucwerk is het resultaat vaak, laten we zeggen, licht hobbelig en het kost enorm veel van tijd.
 

Ceesz

  • #3
Een alternatief: er bestaat zoiets als een gisp/mortelfrees waarmee je oud stucwerk kunt afschuren. Volgens mij wordt dit meestal gedaan ter voorbereiding van nieuwe stucwerk maar wellicht kan je met voorzichtig werken een vlak resultaat bereiken. Wellicht een middag zo'n ding huren en een stukje proberen. Zal wel een rommel geven.
 

Hjvnoort

  • #4
Ik heb alles eraf gestoken en opnieuw laten stucen. Slechts op een paar plaatsen zat het erg vast. Veelal kon ik er met een plamuurmes grote stukken afstoten.

Wel ff werk maar alles is weer glad.
 

@juwel120

  • #5
Heeft effe geduurd maar dan heb je ook wat.......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu