Inlaatventiel op andere spanning??!!

Roelof999

  • #1
Dag,

Onze Miele W715 had ook een probleem met de inlaatventielen. Nieuwe gekocht, hetzelfde nummer als hierboven.
Maarrrr het blijkt dat het originele ventiel 2 spoelen had voor 120VAC en 1 spoel voor 240VAC. Het waterslot (120VAC) staat in serie met de beide 120VAC inlaatventielen.

Alle drie de spoelen van het nieuwe ventiel zijn echter 240VAC. Dus blijkbaar heb ik toch een ander type nodiig, of moet ik het een en ander verbouwen.
Nu herinner ik me dat bij het installeren volgens de Miele installatiehandleiding van het laatste waterslot ik de bekabeling moest aanpassen (oa 1 draad niet meer gebruiken).

Kan het zijn dat als ik de modificatie voor het waterslot weer terugdraai dat alles weer werkt .....

Andere optie is de boel aanpassen en waterslot (als enige nog 110VAC isn seire schakelen met een speol van de defecte inlaatventielcombinatie. Maar dat vraagt behoorlijk wat aanpassing.

Iemand die dit herkent en mij kan helpen, ook bv aan de oorspronkelijke modificatie. Die heb ik helaas niet meer.
 

Roelof999

  • #2
Zo, ook weer opgelost.
Vanmorgen zitten knutselen hoe ik dat spanningsprobleem kon oplossen. Bleek niet eenvoudig, veel extra electra onderdelen voor nodig.
Toen ventielblok nog eens bekeken: het bleek dat je met wat kracht maar vrij eenvoudig de spoel van het ventiel kan schuiven. Je moet er alleen even tussen zien te komen met een kleine schroevendraaier. Dat lukte ook op het nieuwe ventiel. Spoelen van het oude ventiel op het nieuwe, aangesloten en ... geen water. Oh ja, de waterkraan moet ook open :lol: . Dat bleek voldoende voor een dikke straal water naar de trommel.
Probleem opgelost: 22,5 jaar oud en hij kan er weer tegenaan.
Misschien kan iemand anders van deze oplossing nog profijt hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu